Apple sonunda TV modelini yeniledi

Apple uzun süredir TV modelini güncellememişti.

Apple uzun süredir TV modelini güncellememişti. Bugün düzenlenen etkinlikte yeni nesil Apple TV modeli de duyuruldu. Hemen baştan belirtelim. Yeni nesil Apple TV modeli öyle büyük bir yenilik vaat etmiyor.

İçerisinde Apple imzası taşıyan A12 Bionic yonga setiyle gelen yeni nesil Apple TV’nin en önemli özelliği yeni nesil kumandası.

A12 Bionic yongasının içerisinde 2’si yüksek performans çekirdeği olan 6 çekirdekli bir CPU ünitesi yer alıyor. Bu üniteye 4 çekirdekli GPU ünitesi eşlik ediyor.

4K ve HDR özellikli videoları 60 fps’te oynatan cihaz yeni nesil kumandasıyla da dikkat çekiyor.

Gelelim yeni nesil Apple TV’nin fiyatına. Apple yeni nesil TV’sini 179 dolarlık bir etiketle satışa sunacak. Bu Cuma itibariyle satışa çıkacak olan yeni nesil Apple TV, 30 farklı ülkede aynı anda raflardaki yerini almış olacak.

Dip not olarak belirtelim. Yeni nesil Apple TV kumandası eski Apple TV modelleriyle de uyumlu. Dolayısıyla bu kumandayı tek olarak da satın alabilirsiniz. Tek olarak satın alınabilen kumandanın fiyatı ise 59 dolar. Yani elinizde eski model bir Apple TV 4K modeli varsa 59 dolar karşılığında sadece kumandayı satın alabilirsiniz. Burada tercih tamamen size kalmış durumda.