Baş Başa TDK Doğru Yazılışı... Baş Başa Mı, Başbaşa Mı Nasıl Yazılır?

Baş Başa TDK Doğru Yazılışı Kelimelerin okunuşları kadar yazılışları da oldukça önemlidir.

Baş Başa TDK Doğru Yazılışı

Kelimelerin okunuşları kadar yazılışları da oldukça önemlidir. Herhangi bir evrakta yapılacak olan yazım yanlışları büyük sorunlara yol açabilir. Özellikle kelimelerin ayrı mı bitişik mi yazılacağı çok önemlidir. Pek çok kişi bu konuda çok fazla hata yaparak kelimeleri yanlış şekilde yazabiliyor. En çok yazım yanlışı yapılan kelimelerden biri de baş başa kelimesidir.

Baş başa kelimesinin TDK'ya göre nasıl doğru yazıldığı merak edilen konular arasında yer alıyor. TDK'ya göre baş başa kelimesi ayrı olarak yazılmalıdır. Başbaşa şeklinde yazılması yanlıştır. Kişiler bu kelimeyi genellikle bitişik yazarak yazım yanlışları yapabiliyor.

Baş Başa mı? Başbaşa mı Nasıl Yazılır?

Baş başa kelimesinin doğru yazılışı oldukça önemli bir konudur. Baş başa kelimesinin cümle içerisinde nasıl yazılacağı çok önemlidir. "Kız arkadaşımla baş başa yemek yedik." Cümlesinde geçen baş başa kelimesi doğru şekilde yazılmıştır. Fakat bu kelimeyi bitişik şekilde yazmak kelimenin yanlış yazıldığını gösterir.

Baş başa kelimesi mutlaka ayrı yazılması gereken kelimeler arasında yer alıyor. Bu kelimenin bitişik şekilde yazılması TDK'ya göre de hatalı bir yazımdır. Mutlaka cümle içerisinde veya tek başına kullanıldığında ayrı yazılması gerekir.