Borsa yatırımcısı çocuk bakın kaç kat kazandı

ABD'de borsa yatırımcısı küçük çocuk, büyük bir kazanç elde etti.

ABD’de borsa yatırımcısı küçük çocuk, büyük bir kazanç elde etti. 10 yaşındaki küçük yatırımcı Jaydyn Carr, aslında tamamen rastlantı eseri bu parayı kazandı. Fakat dünyadaki en küçük yatırımcılar arasında yer alması onun hikayesini daha da ilginç hale getirdi.

Jaydyn Carr tam bir oyun tutkunu. Hatta birçok kez uygun fiyatlı oyun bulmak için GameStop ziyaretinde de bulunuyor. Onun bu ilgisini gören annesi oğluna küçük bir hediye almak istedi. Carr 6.19 dolarlık 10 Game Stop hissesini hediye olarak annesinden alıyor ve olay da tam olarak burada başlıyor.

Annesi tarafından 2 yıl önce 60 dolarlık hisse hediye edilen bu çocuk hemen satış yapmadı. Bir süre bekledikten sonra 60 dolarlık hissenin 3200 dolara çıktığını gördü. Böylece kat kat kazanç sağladı ve borsa tarihine geçti.

3200 dolar biraz az gibi görünebilir. Fakat 60 dolardan parasını böylesine katlaması büyük bir olay. Şu anda birçok yatırımcı onun parasıyla ne yapmak istediğini merak ediyor. Yaptığı açıklamalara bakılırsa bu paranın 1000 dolarını başka bir dijital oyun şirketine yatıracak.

Uzun vadeli yatırımlara daha sıcak baktığını söyleyen Jaydyn Carr, muhtemelen borsada kalmaya devam edecek. Oğluna hisse senedi alan anne, böylece ona önemli bir ders vermiş oldu. Sizce bu küçük çocuk başka hangi hisselere yatırım yapmalı?

ABD