Cep telefonu üreticilerine ithalatta gözetim muafiyeti

İlişkili Haberler Akıllı telefon üreticisi Tecno'dan Türkiye'ye 25 milyon dolarlık yatırım hamlesi Bazı sanayi ürünleri ile akü ve pillerin ithalatında tarife kontenjanı açıldı Oppo ve Samsung Türkiye'de üretime hazırlanıyor Akıllı cep tel.

İlişkili Haberler

Akıllı telefon üreticisi Tecno'dan Türkiye'ye 25 milyon dolarlık yatırım hamlesi

Bazı sanayi ürünleri ile akü ve pillerin ithalatında tarife kontenjanı açıldı

Oppo ve Samsung Türkiye'de üretime hazırlanıyor

Akıllı cep telefonu üretiminde kullanılmak üzere, ana kart dizgisi tamamlanmamış ve tamamen demonte haldeki aksam ve parça ithalatı gözetim uygulamasından muaf tutulacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, akıllı telefon aksam ve parçaları ithalatında adet başına 5 doların altında gümrük kıymetini haiz olanlarına yürütülen gözetim önlemi, söz konusu parçaların "akıllı telefon üretiminde kullanılmak üzere ana kart dizgisi tamamlanmış ve tamamen demonte" olması halinde uygulanmayacak.

Samsung ve Oppo başta olmak üzere bazı akıllı telefon üreticileri Türkiye'de üretime başlayacaklarını açıklarken, daha önce de bu şirketlerin üretim alanlarına ilişkin mevzuatlarda kolaylıklar sağlanmıştı.

ARŞİV: CEP TELEFONU İLE CORONA VİRÜS TESTİ

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te NTV'ye abone olun. Abone Ol

Cep telefonu üreticilerine ithalatta gözetim muafiyeti | NTV