En İyi Yılmaz Güney Filmleri: En Çok İzlenen Ve Beğenilen 20 Yılmaz Güney Filmi (İmdb Sırasına Göre)

En İyi Yılmaz Güney Filmleri: En Çok İzlenen Ve Beğenilen 20 Yılmaz Güney Filmi (İmdb Sırasına Göre) 1- Umut:  Imdb Puanı: 8.2  Faytonculuk yaparak geçimini sağlayan Cabbar, fakir bir yaşam sürmektedir.

En İyi Yılmaz Güney Filmleri: En Çok İzlenen Ve Beğenilen 20 Yılmaz Güney Filmi (İmdb Sırasına Göre)

1- Umut: 

Imdb Puanı: 8.2 

Faytonculuk yaparak geçimini sağlayan Cabbar, fakir bir yaşam sürmektedir. Bir gün atına araba çarpar. Hakkını aramaya çalışsa da bir sonuç elde edemez. Bütün umutları tükenen Cabbar son çare olarak define aramaya başlar. 

2- Baba: 

Imdb Puanı: 7.3 

Yılmaz Güney'in yazıp yönettiği aynı zamanda baş rolünde oynadığı Baba filmi, 1971 yılında gösterime girdi. Başkasının işlediği suçu işlenen Cemal, yıllarca hapiste yatar. Cezasını doldurup yeniden özgürlüğüne kavuştuğunda ise dünyanın çok değiştiğini görür. Oğlunu mafyanın elinden kurtarmaya çalışan Cemal, bir yandan da kötü yola düşen kızını bulmaya çalışır. 

3- Ağıt: 

Imdb Puanı: 7.2 

Kaçakçıların yaşadığı zorlukları beyaz perdeye anlatan filmde Yılmaz Güney'e Hayati Hamzaoğlu ve Bilal İnci eşik ediyor. 

4- Arkadaş: 

Imdb Puanı:7.2 

Sınıf çatışmasını iki arkadaş Cemil ve Azem üzerinden anlatan filmin oyuncu kadrosunda Melike Demirağ, Semra Özdamar ve Kerim Avşar yer alıyor. 

5- Umutsuzlar: 

Imdb Puanı: 7.2 

Yapımcılığını İrfan Ünal'ın filmde toplumun farklı kesimlerinden olan Çiğdem ve Fırat'ın yaşadığı aşk anlatılıyor. Bir kabadayı olan Fırat'ın mafyayla başı derde girer. Bir yandan düşmanlarıyla mücadele ederken bir yandan sevgilisi Çiğdem'i korumaya çalışır. 

6- Zavallılar: 

Imdb Puanı: 7.1 

Yönetmenliğini Atıf Yılmaz ve Yılmaz Güney'in birlikte üstlendiği film 1975 yılında gösterime girdi. Yıldırım Önal'ın Hacı, Güven Şengil'in Arap karakterine hayat verdiği Zavallılar filminde, tahliye edilen üç arkadaşın yaşadıkları anlatılıyor. Yoksulluk, suç ve işsizlik temalarını işleyen film 1875 yılının en çok gişe yapan yerli yapımlarından biri oldu. 

7- Endişe: 

Imdb Puanı 6.9

1974 yılında vizyona giren Endişe, Antalya Altın Portakal Film Festivali En İyi Film Ödülünü kazandı. Çukurova'daki işçilerin yaşadığı sorunları toplumsal gerçekçi bir arka planda anlatan yapımda rol alan diğer isimler ise şunlardır: Kamran Usluer, Erken Yücel, Ayşe Emel Mesçi Kuray ve Nizam Ergüden 

8- Kardeşim Benim: 

Imdb Puanı: 6.9 

Filmin diğer adı Kargacı Halil'dir. Senaryosunu Yılmaz Güney'in yazdığı Kardeşim Benim'in yapımcılığını ve yönetmenliğini Yavuz Yalınkılıç üstlendi. 

9- Kızılırmak Karakoyun: 

Imdb Puanı: 6.9

Küçük bir köyde bir bey kızı ile bir çoban birbirlerine aşık olurlar. Gizli gizli görüşmeye başlayan sevgililer evlenme planı yaparlar. Çobanın ailesi kızı oba beyinden ister. Bey tek bir şartla kızını çobana vereceğini söyler. 3 gün boyunca tuz yedirilen koyunların su içmeden nehrin diğer tarafına geçmesi gerekir. 

Lütfi Akad'ın yazıp yönettiği Kızılırmak Karakoyun, 1967 yılında gösterime girdi. 

10- Balatlı Arif: 

Imdb Puanı: 6.9 

Atıf Yılmaz'ın yönettiği komedi - romantik türündeki filmde Yılmaz Güney'in dışında Mustafa Alabora, Nebahat Çehre ve Sami Tunç da rol alan isimler arasında yer alıyor. 

11- Kozanoğlu 

Imdb Puanı: 6.9 

Dram- Macera türündeki filmde öldürülen babasının öcünü almak için dağa çıkan Kozanoğlu'nun hikayesi anlatılıyor. 

12- Hudutların Kanunu: 

Imdb Puanı: 6.9 

Hudutların Kanunu, Başta Cannes Film Festivali olmak üzere uluslararası birçok film festivalinde izleyiciyle buluştu. Lütfi Akad'ın yazıp yönettiği filmin baş rolünde Erol Taş, Pervin Par ve Tuncer Necmioğlu yer alıyor. 

13- Çifte Tabancalı Kabadayı: 

Imdb Puanı: 6.8 

İki kardeş. Biri suç dünyasının en namlı kabadayılarından biri. Diğeri suçlular hakkında yazı dizileri hazırlayan bir gazeteci. Kabadayı Rıfat, mafya tarafından öldürülen kardeşinin intikamını almaya yemin eder ve olaylar gelişir. 

14- Toprağın Gelini: 

Imdb Puanı: 6.8 

Yılmaz Güney tarafından yazılıp yönetilen Toprağın Gelini filmi, 1968 yılının en çok gişe yapan Türk filmlerinden biri oldu. Filmin diğer adı Seyyit Han'dır. 

15- Kuduz Recep: 

Imdb Puanı: 6.8 

Kurtuluş Savaşı döneminde bazı çeteler savaşmak yerine yoksul halkı soymaktadır. Bu çetelerden biri de Kuduz Recep'in çetesidir. Recep, gidişata dur demek için yeni bir çete kurar. Duygu Sağıroğlu'nun yazıp yönettiği Kuduz Recep, Yılmaz Güney'in rol aldığı ilk dönem filmidir. 

16- Çirkin Kral Affetmez: 

Imdb Puanı: 6.8 

Çirkin Kral Affetmez filminde, İftiraya maruz kalan Mustafa'nın adını temize çıkarmak için verdiği mücadele anlatılır. 1968 yapımı filmin oyuncu kadrosunda Nebahat Çehre ve Yıldırım Gencer de yer alıyor. 

17- Benim Adım Kerim: 

Mafya, komiser Kerim'in eşini kaçırıp öldürür. Komiserin kızı ise uyuşturucu bataklığına saplanır. Hem kızını kurtarmak hem de karısının öcünü almak isteyen Kerim, suçlularla kendi yöntemlerini kullanarak savaşacaktır Bunun için polislikten istifa eder. 

17- Alageyik: 

Imdb Puanı: 6.7

Senaryosunu Yaşar Kemal ve Halit Refiğ'in yazdığı Alageyik 1959 yılında gösterime girdi. 

18- Silahların Kanunu 

Imdb Puanı: 6.4

Yılmaz Güney'in iki karaktere hayat verdiği filmde, biri hırsız biri polis olan ikiz kardeşlerin macerası anlatılıyor. 

19- Zeyno: 

Imdb Puanı: 6.3 

''Zeynebim'' türküsünün hikayesinin anlatıldığı filmde Yılmaz Güney'e Hülya Koçyiğit ve Mümtaz Ener eşlik ediyor. 

20- İmzam Kanla Yazılır: 

Imdb Puanı: 6.1 

1970 yılında gösterime giren İmzam Kanla Yazılır filminde bir banka soyguncusunun maceraları anlatılıyor. 

En İyi Yılmaz Güney Filmleri