Game Of Thrones Dizisinin Konusu Nedir? Oyuncuları Ve İsimleri Neler? Game Of Thrones Dizisi Kaç Sezon Kaç Bölüm?

Game Of Thrones Dizisinin Konusu Nedir? George RR Martin destanının ilk bölümünde, yazarın yarattığı dünyanın ana unsurları sunuluyor. Karakterlere büyük ilgi gösteriliyor ama aynı zamanda mekanlar da çok önemli bir rol oynuyor.

Game Of Thrones Dizisinin Konusu Nedir?

George RR Martin destanının ilk bölümünde, yazarın yarattığı dünyanın ana unsurları sunuluyor.

Karakterlere büyük ilgi gösteriliyor ama aynı zamanda mekanlar da çok önemli bir rol oynuyor. Her bir ayar, olay örgüsünün gelişimi için anahtar unsurlarla birlikte kesin bir karakterizasyona sahiptir.

Kıtanın kuzeyinde, insanları Yürüyen Ölülerin tehdidinden korumak için dikilmiş, sihirle dolu dev bir buz bariyeri var. Bunlar artık uzak bir zamanda "İlk İnsanlar" ile çatışan efsanevi yaratıklar. Şimdi bunlardan sadece efsane kaldı, ancak biri yoldaşlarını parçalara ayırdığını gördüğünü iddia ediyor. O, görevi Duvarı korumak ve korumak olan Gece Nöbetçilerinin bir üyesidir. Tanık, güçlü duvarın ötesinde meşguldü ve kaçmayı başardı. Bu hareketten dolayı Kuzeyin lordu ve ilk insanların doğrudan soyundan gelen Ned Stark tarafından ölüm cezasına çarptırıldı.

Kral Robert Baratheon'un danışmanı olan yakın arkadaşı Jon Arryn'in ölüm haberini alır. Cetvel, eski savaş ortağı Ned'in Arryn rolünü kabul etmesini emretmek için Kuzey'e gitmeye hazırdır. Baratheon ve Stark uzun süredir devam eden bir geçmişi paylaşıyor. Birlikte, Westeros'a egemen olan Targaryen'lerin terör saltanatına göğüs gerdiler. Kıvılcım, Ned'in kız kardeşi Lyanna Stark'ın kaçırılmasıydı. Robert ona derinden aşıktı ve Rhaegar Targaryen'den intikam almaya yemin etti. Ayaklanma, Lannisterların hükümdara sırtlarını dönerek Baratheon'un Demir Taht'ı almasına yardım etmesiyle savaşa dönüştü.

Game Of Thrones Dizisinin Oyuncuları ve İsimleri Nelerdir?

İlk sezonda Jon Snow, Gece Nöbetçileri arasında eğitimine başlamak için Kara Kale'ye gitmeye hazır. Kit Harington (1986 doğumlu) rolü üstlendi.

İlk sezonda Sansa Stark rolünde Sophie Turner. Çekimler sırasında oyuncu sadece 14 yaşındaydı! İlk sezonda korkunç Joffrey Baratheon rolünde Jack Gleeson. Burada neredeyse zararsız görünüyor, değil mi? O sırada Gleeson henüz reşit olmuştu. Richard Madden, Robb Stark rolünde, birinci sezon.

Indira Varma, GoT'nin dördüncü sezonunda Ellaria Sand rolünde. Ramsay Bolton rolünde Iwan Rheon, muhtemelen tüm dizinin en nefret edilen karakteridir. Serinin ilk sezonunda Maisie Williams, belli ki Arya Stark olarak. O zamanlar oyuncu sadece 13 yaşındaydı. İlk sezonda Tyrion Lannister olarak Amerikalı aktör Peter Dinklage.

Game Of Thrones Dizisi Kaç Sezon Kaç Bölüm?

Sekiz sezon 73 bölümlü bir dizidir. Basit teknik faktöre, özel efektlerin yönetilmesine ve kullanımına bağlı kalırsak, Game of Thrones'un son sezonu şüphesiz en iyisi olurdu. Ne yazık ki, önemli olan yalnızca biçim değil, aynı zamanda özdür ve bu özellikle GOT'unki gibi karmaşık, rafine ve tutarlı bir anlatı yapısında doğrudur.

Game Of Thrones Genel Değerlendirmesi

Game of Thrones 8 senaryonun profilinde, Benioff ve Weiss'in yaratılışının nihai sonucunu silinmez bir şekilde lekeleyen seçimler üzerinde ciddi bir saflığı başarır. Merkezi kahraman ve potansiyel vaat edilen prenslerden hastalıklı ilişkinin özü haline gelen Jon Snow'un karizmasının tamamen yıkımı Daenerys ile; Bir şampiyon olarak on yıldan fazla bir süredir resmedilen aynı Ejderhaların Annesi, bir avuç bölümde psikolojik olarak yıkılmış, bir düşüş ve ahlaki bir tersine dönme çok etkileyici ama çok aceleci.

Üç Gözlü Genç Karga, başlangıçtan beri yazılmış gibi görünen bir yolu tamamlar, ancak yolculuk boyunca o çok fazla çözülmemiş soru bıraktı.

Game Of Thrones