Sürpriz Tdk Doğru Yazılışı... Sürpriz Mi, Süpriz Mi Nasıl Yazılır?

 Türk Dil Kurumu'na Göre Sürpriz Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır?   Türk Dil kurumuna göre sürpriz kelimesi doğru yazılışı sürpriz şeklinde kabul edilmektedir.

 Türk Dil Kurumu'na Göre Sürpriz Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır? 

 Türk Dil kurumuna göre sürpriz kelimesi doğru yazılışı sürpriz şeklinde kabul edilmektedir. Sözlü kullanımdan kaynaklı süpriz şeklinde yazım ise yanlış kabul edilmektedir. Sürpriz kelimesinde yazım yanlışı oluşmasının nedeni iki sessiz harfin bir araya gelerek kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Sürpriz kelimesinde üç tane sessiz harf bir arada kullanılmaktadır.

 Sürpriz Kelimesi Bitişik mi Yazılmalıdır? Ayrı mı Yazılmalıdır?

 Sürpriz kelimesi bitişik yazılması gereken ve bitişik olması doğru kabul edilen bir kelime olmaktadır. Türkçe kelimelerde kelimenin içeriğinde üç sessiz harf bir arada kullanımı Türkçe kelime uyumuna uymadığı gibi yazımında da ayrı mı bitişik mi yazılması gerektiği konusunda hatalar oluşmaktadır. Sürpriz kelimesi bitişik yazılan bir kelime olup hatalı yazımı genellikle bir harfinin yazılmaması çıkarılması ile olmaktadır.

 Örneğin süpriz şeklinde yazım yanlış kabul edilmektedir. Sürpriz kelimesinin doğru yazımına örnek olarak bana sürpriz bir doğum günü hazırlamış cümlesinde doğru yazım kabul edilmektedir.

 Sürpriz kelimesi konuşmada ve sözlü anlatımda doğru kullanılmadığından da yazım yanlışı yapılabilen bir kelimedir. Türk Dil kurumunun belirlediği kurallar çerçevesinde doğru yazımı sürpriz şeklinde kabul edilmektedir. Kelimenin anlamı ise ansızın beklenmedik hediye veya kişinin sevinmesi için hazırlanmış ortam anlamına gelmektedir.