Yurt Dışı Tdk Doğru Yazılışı... Yurt Dışı Mı, Yurtdışı Mı Nasıl Yazılır?

Günlük hayatta kullanılan birçok kelimenin doğru yazılışı Türk Dil kurumunun belirlediği kurallar çerçevesinde doğru kabul edilerek karar verilmektedir.

Günlük hayatta kullanılan birçok kelimenin doğru yazılışı Türk Dil kurumunun belirlediği kurallar çerçevesinde doğru kabul edilerek karar verilmektedir. Yurt dışı kelimesinin doğru yazımı da TDK'ya göre belirlenmektedir.

 TDK'ya Göre Yurtdışı Kelimesinin Doğru Yazılışı Nasıldır?

 Türk Dil kurumuna göre yurt dışı yazımı ayrı şekilde yazılması doğru kabul edilmektedir. Yurt dışı şeklinde birbirinden ayrı şekilde yazımı TDK'ya göre uygun olmaktadır. Yurt kelimesinin anlam bütünlüğünü sağlamak için ayrı yazılması doğru kabul edilmektedir. Yurt dışı kelimesi ve yurt içi kelimesi ayrı yazılarak kullanılması gereken kelimelerdir. Yurt dışı kelimesinde yurdun dış bölgesi belirtilmesi de ayrı yazımı olmasını desteklemektedir. Dış olarak belirtme özelliği bulunmaktadır.

 Yurt Dışı Kelimesi Bitişik Mi Yazılmalıdır Ayrı Mı Yazılmalıdır?

 Yurt dışı kelimesi ayrı yazılması gereken bir kelime olarak kabul edilmektedir. Kelimenin anlam bütünlüğünü koruması açısından ayrı yazılması daha uygun görülmektedir. Yurt kelimesi vatan yaşanılan yer anlamında kullanılmakta bunlara ek olarak dışı kelimesi kullanılarak vatanın dışı ülkenin dışı anlamında yurt dışı şeklinde anlama gelmektedir.

 Yurt dışı kelimesinin bitişik yazılması yanlış kabul edilmektedir. Genellikle yazım yanlışı olarak sıklıkla yurtdışı şeklinde bitişik yazılmasına rastlanılmaktadır.

 Örnek olarak; çocuklar yurt dışına çıkacaklar için oldukça heyecanlılar cümlesinde kullanılan yurt dışı ayrı yazılmaktadır.

 Yurt dışı kelimesi her durumda ayrı yazılması gereken bir kelime olmaktadır.

 Örneğin; bu mallar yurt dışından geldi cümlesinde de ayrı yazımı söz konusu olmaktadır.