• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. 2'nci Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi başladı
Eğitim
Yayınlanma: 22 Eylül 2022 - 16:27
Güncelleme: 22 Eylül 2022 - 16:35

2'nci Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi başladı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen 2'nci Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi başladı.

Eğitim
22 Eylül 2022 - 16:27
Güncelleme: 22 Eylül 2022 - 16:35
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
2'nci Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi başladı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen 2'nci Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi başladı.

4 Eylül Kültür Merkezinde düzenlenen Kongrenin açılışına SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Vali Yardımcısı Selim Eser, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Rektör Danışmanları Doç Dr. Enis Baha Biçer ve Doç Dr. Yüksel Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan, Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz ve akademisyenler katıldı. Diş Hekimliği Fakültesi ve SCÜ tanıtım filmlerinin izlenmesinden sonra açılış konuşmalarına geçildi.

Açılış konuşmasını yapan SCÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldız, "Salgın döneminde yapmış olduğumuz Diş Hekimliği Kongresinin 2'ncisini yüz yüze yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Diş Hekimliği Fakültemiz 1995 yılında kurulan ve şu anda güzel işler çıkaran fakültelerimizden birisidir. Salgın dönemin de örnek çalışmalar yaptı. Bunun yanında fakültemizin çıkarmış olduğu dergi iyi bir yere geldi ve ilerleyen dönemlerde daha güzel aşamalar kat edecek. Kongre için bir fuar alanı oluşturduk. Kongre süresince düzenlenecek kurslar var ve bu kursların Diş Hekimliği camiasına katkı vermesini temenni ediyorum" dedi.

"Ülkemiz için son derece yararlar taşıdığını belirtmek istiyorum"

Vali Yardımcısı Eser ise konuşmasında "Bugün ilimizde Sağlık Bakanlığı, üniversite ve özel kuruluşlar olmak üzere, 3007 yatak kapasiteli 20 tane sağlık kuruluşumuz bulunmaktadır. 5 yataklı 69 üniteli Ağız ve Diş Hastanesi ile Diş Hekimliği Fakültemiz, bu sektörde hizmet veren kuruluşlarımızdandır. 300'e yakın Diş Hekimimiz, sağlık kuruluşlarında görevlerini ifa etmektedir. İlimizde gerçekleşen bu kongre, ülkemiz için son derece yararlar taşıdığını belirtmek istiyorum. Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Hubbezoğlu ise, "Pandemi nedeniyle geçen yıl çevrimiçi gerçekleştirdiğimiz kongremizi bu yıl yüz yüze gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Kongremiz, diş hekimliğinin tüm uzmanlık alanlarında deneyimli, dünya çapında birbirinden değerli akademisyen ve konuşmacılar tarafından, güncel ve yenilikçi yaklaşımlarla ele alınacak" ifadelerini kaydetti.

Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Yılmaz ise "1995 yılında o zaman Üniversitemizin Rektörü olan Prof. Dr. Asım Gültekin olmak üzere Sivas'a ve Sivaslılara ağız ve diş sağlığı alanında hizmet sunmak için Diş Hekimliği Fakültesinin kurulmasına karar vermişler ve Dekanlık görevini de bana teklif ettiler. Her ne kadar ilk başta korksam da amacımızın hep insan odaklı olup, insanlığa ve yaşadığımız topluma hizmet etmek olduğunu düşününce korkuları bir tarafa bırakıp, Fakültemizi sahiplenerek o günlerden bu günlere getirdik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, oturum başkanlığını Prof. Dr. Vildan Bostancı'nın yaptığı Kongrenin ilk oturumunu İsveç'te bulunan Karolinska Institutet'ten Prof. Dr. Nagihan Bostancı uzaktan bağlantı yoluyla gerçekleştirdi. Kongre, 24 Eylül tarihine kadar devam edecek.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
"İngilizce Dil Eğitiminde Sınıf-İçi Etkileşim" eğitiminin ikincisi gerçekleştirildi
"İngilizce Dil Eğitiminde Sınıf-İçi Etkileşim" eğitiminin ikincisi gerçekleştirildi
ZBEÜSEM Çocuk Üniversitesi açılışını yaptı
ZBEÜSEM Çocuk Üniversitesi açılışını yaptı
KBÜ 'Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri' arasında yer aldı
KBÜ 'Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri' arasında yer aldı
ETÜ Mensupları Kurban Bayramı dolayısıyla bir araya geldi
ETÜ Mensupları Kurban Bayramı dolayısıyla bir araya geldi
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Manisa'da uyuşturucu tacirlerine operasyon
Manisa'da uyuşturucu tacirlerine operasyon

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim