• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Politika
  3. 6'lı masanın 6. toplantısı sona erdi, yeni toplantı 2 Ekim'de
Politika
Yayınlanma: 21 Ağustos 2022 - 21:12
Güncelleme: 21 Ağustos 2022 - 22:25

6'lı masanın 6. toplantısı sona erdi, yeni toplantı 2 Ekim'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinden oluşan 6'lı masanın altıncı toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada bir sonraki toplantının 2 Ekim'de CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Politika
21 Ağustos 2022 - 21:12
Güncelleme: 21 Ağustos 2022 - 22:25
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
6'lı masanın 6. toplantısı sona erdi, yeni toplantı 2 Ekim'de
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinden oluşan 6'lı masanın altıncı toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada bir sonraki toplantının 2 Ekim'de CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirileceği duyuruldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan oluşan 6'lı masanın altıncı toplantısı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Saat 14.00'da başlayan toplantı yaklaşık olarak 6 saat sürdü.

Toplantı sonrası 6 muhalefet partisi ortak bir basın açıklaması yayımladı. Yapılan yazılı açıklamada 13. Cumhurbaşkanı adayının herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı adayı olacağına dikkat çekilirken bir sonraki toplantının ise 2 Ekim'de CHP Genel Merkezi'nde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla bir araya gelen 6 siyasi partinin ilk tur toplantılarının tamamlandığı belirtilen açıklamada, "Siyasette istişareyi, nezaketi, centilmenliği ve iş birliğini ilke olarak benimsemiş partilerin Genel Başkanları olarak: Ülkemizi hızla felakete sürükleyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin doğal sonuçlarına yani; ekonomide iflasa, iç ve dış politikada itibarsızlaşmaya, kamu kurum ve kadrolarındaki çürümeye, yaşanan sosyolojik ve psikolojik çöküntüye dur demek için ilk kez 12 Şubat 2022 tarihinde bir araya gelerek ortaya koyduğumuz kararlılığımızla milletimize umut olduk. O tarihten sonra Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı anlaşılmış ve milletimiz tarafından '6'lı Masa' olarak adlandırılan iş birliğimiz, kararlılıkla bugünkü aşamasına gelmiştir. Bilinmelidir ki bugün, 12 Şubat'tan çok daha kararlı ve umutluyuz. Siyasi iktidarı, ortaklarının, varlıklarını iktidarın varlığına adamış medyanın tüm siyasi mühendisliklerine, çabalarına, hakaretlerine, isnatlarına ve iftiralarına rağmen milletimize umut olmanın verdiği güçle 28 Şubat 2022 tarihinde 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metnimizi' geniş katılımlı bir organizasyonla kamuoyu ile paylaştık. Kurduğumuz komisyonlarla, ortaya koyduğumuz ilkeleri tek tek hayata geçirme hazırlıklarımızın hukuki ve toplumsal alt yapılarını güçlendirecek adımlar attık. Bu çerçevede, geçtiğimiz süreç içinde 'Temel İlkeler ve Hedefler', 'Seçim Güvenliği' ve 'Bazı Ekonomik Kurumların Reformu' komisyonlarının metinlerini kamuoyu ile paylaştık. Diğer komisyon çalışma ve raporlarını da gözden geçirdik. Ayrıca son toplantımızdan bu yana kamuoyunun gündeminde olan güncel ekonomik, iç ve dış siyasi gelişmeleri de değerlendirdik. Ortak sorunlarımız karşısında ortak sorumluluklarımızın ağırlığını hepimiz omuzlarımızda hissediyor ve iş birliği kararlılığımızı da bu sorumluluk bilinciyle sürdürüyoruz" ifadelerine yer verildi.

"İnsanımızın beklenti ve taleplerini karşılayacak liyakatli kadrolarla ve etkin politikalarla milletimizin karşısına çıkacağız"

Altı parti olarak iş birliğinin devam edeceğinin dikkat çekilen açıklamada, "Bugünden itibaren seçim öncesi, seçim dönemi, seçim günü ve seçim sonrası olmak üzere önümüzdeki tüm süreçlerde istişareye önem veren anlayışımızla birlikte yol yürümeye devam etme kararlılığında olduğumuzun altını tekraren çizmek isteriz. Ülkemizi, hemen her alanda içine sürüklendiği bu krizlerden düzlüğe çıkarana ve her bir insanımızın rahat bir nefes alacağı günleri birlikte kurana dek; mücadelemiz ve iş birliğimiz, hedef ve ilkelerimiz doğrultusunda devam edecektir. Şu hususu da özellikle kamuoyuna beyan etmek isteriz ki, son dönemlerde yoğunlaşan partilerimize yönelik baskı ve şiddet uygulamaları mücadele kararlığımızı asla sarsamayacaktır. Milletimizin bunca senedir uğradığı hayal kırıklıklarının farkındayız. Bu hayal kırıklıklarını gidermek üzere insanımızın beklenti ve taleplerini karşılayacak liyakatli kadrolarla ve etkin politikalarla milletimizin karşısına çıkacağız" ifadeleri kullanıldı.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı bu masa etrafında bir araya gelen siyasi partilere oy verenlerin değil, 'Herkesin Cumhurbaşkanı' olacaktır"

Ortak Cumhurbaşkanı adayına dair açıklamalara değinilen basın açıklamasında, "Milletimiz emin olsun; ortak Cumhurbaşkanı adayımız hem 'Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı' hem de sadece bu masa etrafında bir araya gelen siyasi partilere oy verenlerin değil, 'Herkesin Cumhurbaşkanı' olacaktır. Milletimiz müsterih olsun; bu karanlık günlerin bitmesine çok az kaldı. Bu topraklarda; Toplumsal kutuplaşma son bulacak; toplumsal barış hakim olacak. Öfke ve nefret dili kaybedecek; nezaket ve karşılıklı saygı kazanacak. Demokrasi ve hukukun üstünlüğü tesis edilecek. Ahlaki yozlaşma ve manevi tahribatın önüne set çekecek etkin politikalar geliştirilecek. Rüşvet, torpil, iltimas gidecek; adalet, dürüstlük ve liyakat gelecek. Hak eden hak ettiğini eksiksiz alacak. İsraf ve hayat pahalılığı son bulacak; üretim esas alınacak. Geniş halk kitlelerinin yoksullaşmasına yol açan bir avuç rantiyeciye kaynak aktarımına son verilecek. Şimdi, karamsarlığa kapılma zamanı değildir! Zaman, her geçen gün umudu büyütme zamanıdır. Çünkü biz kazanacağız, Türkiye kazanacak. Biz kazanacağız, 85 milyon insanımız kazanacak" denildi.

Bir sonraki toplantı 2 Ekim'de

İkinci tur toplantılarının başlanacağı tarihe dair bilgi verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu vesileyle milletimizin özgürlüğü, birliği ve beraberliği önünde hiçbir engelin duramayacağını simgeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve tazimle anıyoruz. Bu inanç ve kararlılıkla iş birliğimizin çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğini ve bir sonraki toplantımızı 2 Ekim 2022 Pazar günü saat 14.00'da CHP Genel Merkezinde gerçekleştireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

Toplantı'nın ardından liderler beraber akşam yemeği yedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, misafir liderlere daha önce çiftçilere dağıtılan ata tohumlarından elde edilen sebzelerle dolu sepet hediye etti.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz"
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya geldi
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekim-Kasım'dan itibaren deprem konutlarının teslimatına başlıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekim-Kasım'dan itibaren deprem konutlarının teslimatına başlıyoruz"
Tanju Özcan: "Tam Faik Öztrak'a yakışan çapsız açıklamalar olmuş"
Tanju Özcan: "Tam Faik Öztrak'a yakışan çapsız açıklamalar olmuş"
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Spor Toto Süper Lig: Beşiktaş: 1 - Karagümrük: 0
Spor Toto Süper Lig: Beşiktaş: 1 - Karagümrük: 0

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim