• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Politika
  3. AK Parti İzmir'den engelli ve yaşlı vatandaşlara öncelik
Politika
Yayınlanma: 01 Ekim 2022 - 10:40
Güncelleme: 01 Ekim 2022 - 10:45

AK Parti İzmir'den engelli ve yaşlı vatandaşlara öncelik

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 30 ilçede eş zamanlı saha çalışmalarını sürdürürken, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, il ve ilçelerin ana kademe, kadın ve gençlik kollarının katılımıyla gerçekleştirilen gönül kapısı programı çerçevesinde Çiğli ilçesindeydi. Çiğli Engelliler Derneği ile ilçenin yaşlı ve huzur evlerini ziyaret eden Sürekli, "Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik hassasiyetleri ortada. 21

Politika
01 Ekim 2022 - 10:40
Güncelleme: 01 Ekim 2022 - 10:45
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Parti İzmir'den engelli ve yaşlı vatandaşlara öncelik
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 30 ilçede eş zamanlı saha çalışmalarını sürdürürken, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, il ve ilçelerin ana kademe, kadın ve gençlik kollarının katılımıyla gerçekleştirilen gönül kapısı programı çerçevesinde Çiğli ilçesindeydi. Çiğli Engelliler Derneği ile ilçenin yaşlı ve huzur evlerini ziyaret eden Sürekli, "Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik hassasiyetleri ortada. 21 yıldır, onları bir günlük değil, hayatlarını kolaylaştıracak destekler yaptık. Özel yasalar çıkardık ve pozitif ayrımcılığa anayasal güvence sağladık" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çiğli ilçesinde ziyaretlerini sürdürdü. Sürekli, engellilerin kent içinde ve gündelik hayatlarında yaşadıkları sorunları dinleyerek, bakanlık çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Sonbahar Aşkım Huzur Evi ve Nurel-3 Yaşlı Bakım Evi'ndeki ziyaretlerinde doğum günü kutlamalarına da katılan Sürekli, yaşlılarla uzun süre vakit geçirdi.

"Sorunlarının güncel tespiti için yeniden bir araştırma ve tespit çalışması yürütülüyor"

Başkan Sürekli, "Yaşlılarımıza sahip çıkmak, geleceğe sahip çıkmaktır. Onların tecrübelerinden ne denli uzun süre yararlanabilirsek, yolumuz o kadar aydınlanıyor. Onlar tecrübenin adresi. AK Parti bu bilinç ve hassasiyetle 21 yıldır yaşlı nüfusumuza sahip çıkan adımlar attı. Pandemi sürecinde, en gelişmiş Avrupa ülkeleri onları evlerine terk ederken; biz nasıl daha fazla kol kanat gereriz diye çalıştık. Yeri geldi kapılarında nöbet tuttuk. İhtiyaç ve taleplerini karşılamak için canla başla çalıştık, çalışıyoruz. Evde sağlık hizmetinden, yaşlı yaşam evlerine, evde maaş ödemesinden ücretsiz ulaşıma kadar onlar için pek çok ilki hayata geçirdik. Huzurevlerimiz, bugün, geçmişle karlılaştırılamayacak kadar konforlu. Üniversitelerimizde yaşlı bakım bölümleri var. 2004 yılında kurduğumuz Yaşlılar Koordinasyon Merkezleri, 81 ilimizde ve binin üzerinde ilçemizde hizmetlerini sürdürüyor. Sosyal politikalarda 2023 toplantıları devam ediyor. Hedefimiz; yaşlılarımıza daha iyi şartlarda sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sunmak. Şimdi Meclisimizin yine gündemindeler. Sorunlarının güncel tespiti için yeniden bir araştırma ve tespit çalışması yürütülüyor. Onlarla bir araya gelmenin, hayatlarına dokunabilmenin manevi huzuru tartışılmaz. Yaşlılarımızın mutluluğu, bu ülkenin mutluluğudur" dedi.

Engellilerden trafik ve asansör yakınması

Çiğli Tüm Engelliler İçin Engelsiz Bir Dünya Derneği yönetici ve üyeleriyle bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ilçelerdeki tüm programlarında engelli vatandaşlar ve aileleriyle birlikte olduklarını belirterek şunları söyledi:

"AK Parti iktidarının ilk yıllarından başlayarak engellilerimiz için dev adımlar attı. Özel eğitim, istihdam, sosyal yardımlar, evde ve özel bakım hizmetleri, engellilik konusunda temel hakları içeren ilk Engelliler Yasası'nı 2005'te çıkardık. Kamuda çalışan engelli memur sayımız 10 kat arttı. Kendilerine özel bir seçme yerleştirme sınavını hayata geçirdik. Engellilerimize yönelik pozitif ayrımcılık ilkesi Anayasa ile güvence altına alındı. Tüm engelli vatandaşlarımızın hayata aktif katılımı için önlerindeki engelleri kaldırmak üzere çalışmaya devam ediyoruz."

Dernek üyelerinin şehrin gündelik akışında, karşılarına çıkan sorunlara ilişkin talep ve beklentilerini dinleyen Başkan Sürekli, başta trafik ve İZBAN asansörlerinin çalışmamasıyla ilgili yakınmaların ardından şöyle konuştu:

"Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hayatlarını daha konforlu hale getirmek, bir devlet politikası gerektirir. Biz bunu 21 yıldır yapıyoruz; ancak yerel yönetimlerin, belediyelerinde sorumlulukları var. Yetkileri dahilinde olan çalışmaları yürütmek zorundalar. İzmir'de bunun çok örneğini göremiyoruz ne yazık ki. Trafik herkes için bir çile. Engelli kardeşlerimiz için durum daha vahim tabi ki. İZBAN'daki asansör ve diğer gerekli alt yapı eksikliği için, taleplerin takipçisi olacağız."

İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çiğli Kaymakamı Adnan Çakıroğlu'nu ziyaretinde, Diyarbakır'da 2017 yılında düzenlenen hain saldırıda şehit olan polis memuru Şenali Ocak'ın babası Mehmet Ocak'la da bir araya geldi.

Daha sonra, esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Sürekli, Çiğli'nin pek çok yerel sorunu olduğunu belirterek, bir kez daha Harmandalı'ndaki çöp tehlikesine dikkat çekti.

Sürekli, "Harmandalı'nda yaşanması muhtemel sıkıntılara, tehlikelere kaç kez dikkat çektik, sayısını hatırlamıyoruz. Biz yılmadan söylemeye devam ediyoruz. Yöre halkı isyanına devam ediyor; ama CHP'li büyükşehir, ikinci el bir tesisin açılışını yaparken, sorunları kökten çözmüş gibi üst perdeden, asılsız açıklamalar yapabiliyor. İzmir'in koku, çöp gibi sorunlarını çözme noktasında aciz oldukları gibi, ciddiyetten de uzaklar. Dağ gibi ortada duran bir Harmandalı sorunu var. Onlar, zaten kendilerine hizmet veren batık bir tesisi on milyonlarca liraya satın alıp, buradaki ambalaj dönüşümü ile çöp sorunu ortadan kalkacak iddiasında bulunabiliyor. Kargaların bile güleceği bu türlü atraksiyonlar ile dönemlerini tamamlayacaklar. Öyle görünüyor ki; Harmandalı'na da çıkamayacaklar" şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz"
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya geldi
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Libya Hac Bakanı Beşir ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekim-Kasım'dan itibaren deprem konutlarının teslimatına başlıyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekim-Kasım'dan itibaren deprem konutlarının teslimatına başlıyoruz"
Tanju Özcan: "Tam Faik Öztrak'a yakışan çapsız açıklamalar olmuş"
Tanju Özcan: "Tam Faik Öztrak'a yakışan çapsız açıklamalar olmuş"
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, BUÜ'de ilk dersi verecek
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, BUÜ'de ilk dersi verecek

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim