6 Ocak'ta başladı, 7 Ocak'ta bitti... ABD'de 24 saatlik kabus! | Video

KONGREYİ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER Polis barikatını aştılar, kongre binasına zorla girdiler, büyük yıkıma neden oldular.

KONGREYİ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER

Polis barikatını aştılar, kongre binasına zorla girdiler, büyük yıkıma neden oldular. Dünya, Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da kaydedilen bu görüntüleri konuşuyor.

3 Kasım 2020’de yapılan Başkanlık seçimlerinin sonuçlarını onaylamak için toplanan Amerikan Kongresi, Trump destekçilerinin hedefi oldu. Oturumu basan taraftarlar, güvenlik güçlerine direndi. Kongre binasını savaş alanına çevirdi. Güvenlik güçleri protestocular karşısında zor anlar yaşadı. Tek başına kalan bir güvenlik görevlisi çaresiz kaldı. Protestoculara hedef olmamak için büyük çaba harcadı.

Trump destekçileri çok sayıda eşyayı talan etti. Camları kırdı, bazı eşyalara da zarar verdi Binayı basan eylemcilerden birinin kürsüyü kucaklayıp götürürken kameralara el salladığı anlar geceye damga vurdu.

Temsilciler Meclisi'nin basıldığı sırada içeride olan üyeler, oldukları yerlere çöktü. Kendilerini olası bir saldırıdan korumaya çalıştı.

PELOSI'NİN ODASINI BASTILAR

Protestocular baskın sırasında ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin odasını da ele geçirdi.

Pelosi’nin koltuğuna oturan bir eylemci, masaya "Asla geri adım atmayacağız" yazılı bir not bıraktı.

Pelosi odadan hızla tahliye edilirken e-postaları da bilgisayarı da açık kaldı. Eylemciler Trump'a karşıtlığıyla bilinen Pelosi'nin maillerini de ele geçirdi, bazı e-postalar internete sızdı.

KOSTÜMÜYLE HAFIZALARA KAZINDI

Geceden hafızalara kazınan bir diğer görüntü ise geyik kostümü giyen protestocu oldu. Kongre binasına ilk girenlerden biri olan ve eylemin planlayıcılarından olarak gösterilen Jake Angeli, polisle karşı karşıya geldiği fotoğraflarla en çok konuşulan isimlerden biri oldu.

ABD