ABD'de kanlı kongre baskınına dair yeni görüntüler | Video

Donald Trump, seçime itiraz mitinginde binlerce kişiye "Kongre binasına yürüyün" dedi.

Donald Trump, seçime itiraz mitinginde binlerce kişiye "Kongre binasına yürüyün" dedi. Taraftarları kongre binası önüne böyle geldi. ABD'deki tarihi kongre baskınıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde kongre binasına girmek isteyen Trump taraftarları, bariyeri aşmak için orada bulunan az sayıdaki polise saldırıyor. Galeyana gelen binlerce kişi, ABD kongre binası önüne geldiğinde durum böyleydi. Bina girmek isteyenlerle polis arasında gerilim hat safhadaydı. Ancak binlerce kişi, demir korkulukları geçince sayıları az olan polis bölgedeki etkinliğini kaybetti.

Washington Metropolitan Polis Merkezi şefi ise güvenlik güçlerinin Trump taraftarlarına müdahale etmediği yönündeki eleştirileri reddederek, Trump destekçilerinin demir sopalar, kimyasal spreyler gibi alet ve malzemelerle polise saldırdığını açıkladı. Kongre binası önündeki bu olaylarda 1 polis hayatını kaybetti, 50'si de yaralandı. Yaralı polislerden bazılarının durumu ağır.

Bir başka videoda ise Trump taraftarlarının kongre binası önünde görev yapan AP'nin foto muhabirine saldırdığı görülüyor. Saldırgan Trump taraftarları, foto muhabirini duvardan aşağıya itiyor. Aşağıdaki göstericiler ise foto muhabirine yardım ederek, kalabalığın arasından çıkarıyor. AP'nin foto muhabiri olayda yara almadığı açıklandı.

abd