ABD'de neler oldu? İşte yaşananların özeti | Video

Bir tarafta mevcut Başkan Donald Trump'ın "Amerika'yı kurtarma" mitingi...

Bir tarafta mevcut Başkan Donald Trump'ın "Amerika'yı kurtarma" mitingi... Diğer tarafta seçilmiş Başkan Joe Biden'ın zaferini tasdiklemek için özel oturum ile toplanan ABD kongresi...

Tüm Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerinin katıldığı tarihi oturumu Trump destekçileri bastı. Silahlı, maskeli ve farklı bayraklar taşıyan göstericiler, camları ve polis barikatlarını aşarak kongre binasına girdi. Kongre polisi, meclis katında şüpheli bir kişiye silah çekti. Yaşanan arbadede bir kadın vuruldu. Polis teşkilatı, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kadının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Siyasilerin büyük kısmı kongre binasından tahliye edildi. Trump destekçileri kongre binasını yağmaladı. Binanın yakınında patlayıcı bulunduğu ve etkisiz hale getirildiği açıklandı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) patlayıcının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Kongrenin basılmasından kısa süre sonra, başkentteki ulusal muhafızların tamamı bölgeye sevkedildi. Washington Belediye Başkanı, akşam 6 sabah 6 arası sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasak başlamadan kısa süre önce kongre binası protestoculardan temizlendi. Yetkililer bina ve çevresinde güvenliği sağladıklarını açıkladı.

abd