Amerikan dergisinden Türk SİHA'larına övgü

Türkiye'nin özellikle Azerbaycan'ın Karabağ zaferinde etkili olan drone'ları, dünya medyasının merceği altında.

Türkiye'nin özellikle Azerbaycan'ın Karabağ zaferinde etkili olan drone'ları, dünya medyasının merceği altında. ABD'li medya kuruluşu Newseek'in haberine göre, drone tehditlerinin Ortadoğu'da artmasının çeşitli etkileri olacak. Gazeteye göre bunlardan ilki, İran gibi ülkelerin ve desteklediği silahlı grupların ABD ve müttefiklerine karşı giderek herkesi içine çeken bir silahlanma yarışına girebilecek olması. Bir diğeri Çin, Rusya ve özellikle Türkiye'nin yeni drone'lara öncülük ediyor olması. Bu durum ABD'nin hesaba katmadığı bir gelişme

Türkiye'nin başarılarının ardından devletler yarışta geri kalmamak için bir bir adım atmaya başladı. İngiltere'den önce Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin hamleleri karşısında paniğe kapılan Yunanistan'da medya, Türk SİHA'larının nasıl durdurulabileceğini tartışmıştı. Dünyaca ünlü The Economist dergisi ise Karabağ cephesinde Türk SİHA'larının etkili olacağı öngörüsünde bulunmuştu. İngiliz yayın kuruluşu BBC ise TB-2'lerden "İHA piyasasının yıldızı" olarak bahsetmişti.

SİHA'larıyla Türkiye'nin kendi bölgesindeki askeri dengeyi hızla değiştirdiğine işaret edilen haberde, İngiliz düşünce kuruluşu Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsü'nden Prof. Michael Clarke'ın "Azerbaycanlıların insansız hava araçları kullanımı belirleyici oldu" dediği aktarıldı.

siha