"Başkan'ın komplo teorileri eşkıyaları motive etti" | ABD'de son durum ne? | Video

Amerika'nın en kıdemli siyasetçileri, ülkenin yeni başkanını tescil etmek için toplanmıştı.

Amerika'nın en kıdemli siyasetçileri, ülkenin yeni başkanını tescil etmek için toplanmıştı. Ancak Trump destekçilerinin kongre binasını basması, özel oturumu yarıda kesti. Güvenlik güçleri, yaklaşık 4 saat içinde kongre binası ve çevresinde kontrolü sağladı. Temsilciler ve Senatörler, özel oturuma devam etmek için kongreye döndü. Senato Demokratları Lideri Chuck Schumer, yaşananları bir "leke" olarak niteledi. "Bu leke ülkemizden kolay kolay çıkmayacak. ABD'nin 45'inci ve en kötü başkanının son korkunç ve geri alınamaz mirası. Tartışmasız en kötü başkanımız" dedi. Schumer, kongre baskınından mevcut Başkan Trump'ı sorumlu tuttu. "Bugün olanlar bir anda gerçekleşmedi. Başkanın komplo teorileri bu eşkıyaları motive etti" ifadelerini kullandı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de özel oturumda konuştu. Pelosi, seçimlerin tescillenmesini engellemeyi amaçlayanlara "Başaramadınız" dedi.

Senato Cumhuriyetçilerinin Lideri Mitch Mcconnel ise Trump destekçilerini hedef aldı. "ABD ve kongre, bugün gördüğümüz kontrolden çıkmış güruhtan çok daha büyük tehlikeleri atlattı" şeklinde konuştu.

Senato çoğunluk lideri Mcconnel, kongrenin şiddete boyun eğmeyeceğini duyurdu. "Daha önce hiç sindirilmedik. Bugün de sindirilmeyeceğiz. Demokrasimizi bozmaya çalıştılar, başaramadılar" dedi.

abd