Beyaz Saray'da istifa dalgası | Video

Trump destekçileri kongre binasını bastı.

Trump destekçileri kongre binasını bastı. Beyaz Saray’dan istifalar peşpeşe geldi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington, Amerikan Kongresi’nin 3 Kasım 2020’de yapılan Başkanlık seçimlerinin sonuçlarını onaylamak için toplandığı sırada Trump destekçileri tarafından basılmasıyla sarsıldı. ABD tarihinde eşi görülmemiş şiddet olaylarının yaşanmasının ardından, Trump’ın eşi Melania Trump’ın Özel Kalem Müdürü Stephanie Grisham görevinden ayrıldığını açıklayarak istifa eden ilk isim oldu. Bir dönem Beyaz Saray sözcülüğü görevini de yürüten Grisham, görevini memnuniyetle yaptığını ancak yaşananların ardından istifa kararı aldığını açıkladı.

Grisham’ın istifasını Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Sarah Matthews ve Beyaz Saray Sosyal İşler Müdürü Rickie Niceta takip etti. Matthews ve Niseta, ilerleyen saatlerde olaylar nedeniyle görevlerinden ayrıldıklarını duyurdu.

Amerikan basını, Beyaz Saray'daki başka isimlerin de istifalarını açıklamayı planladıklarını öne sürdü. Hatta o isimler arasında Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’brien, Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Matt Pottinger ve Beyaz Saray Özel Kalem Yardımcısı Chris Liddell'in de olduğu iddia ediliyor.

beyaz saray