BM'den Kıbrıs garantörlerine çağrı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıslı taraflarla garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'yi mart başında bir araya getirmek istediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıslı taraflarla garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'yi mart başında bir araya getirmek istediğini söyledi. Tarafların anlaşması durumundaysa yeni fikirlere açık olduğunu belirtti.

Guterres, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği 2021'in ilk basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Toplantıda Anadolu Ajansı muhabiri, "Kıbrıs ile ilgili tarafları ne zaman bir araya getireceksiniz? sorusunu yöneltti. Gutteres, "Niyetim, mart başında Kıbrıs'taki iki toplum ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve Birleşik Krallık'ı bir araya getirmek. Ön koşulsuz gayri resmi bir toplantı olmasına karar verdik. Tarafların, geleceği nasıl gördüklerini dürüstçe tartışma şansı var" dedi.

Guterres, "Taraflar müzakerelerin kapsamını genişletme konusunda anlaşırsa, ben her zaman Güvenlik Konseyi'ne gitmeye hazırım" ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler