Boynuzlu eylemci Trump aleyhine ifade vermek istiyor

ABD'yi sarsan kongre baskını sonrası kamu düzenini bozma ve mülke zarar verme suçlamasıyla gözaltına alınan Qanon üyesi Angeli, Trump gözaltına alınanlar için af çıkarmamasına tepki gösterdi, ihanete uğradıklarını savundu. Teksaslı bir emlakçı olan ve işgal günü Washingt.

ABD'yi sarsan kongre baskını sonrası kamu düzenini bozma ve mülke zarar verme suçlamasıyla gözaltına alınan Qanon üyesi Angeli, Trump gözaltına alınanlar için af çıkarmamasına tepki gösterdi, ihanete uğradıklarını savundu.

Teksaslı bir emlakçı olan ve işgal günü Washington'a özel uçağıyla giden Angeli, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada baskına korkunç derecede sevdiği Trump'ın çağrısıyla katıldığını belirtmiş, "Bizden yapmamızı istediği şeyi yaptım. Tüm vatanseverlerin orada olmasını o istedi" dedi.

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'ın azil davası, 8 Şubat'ta başlayacak. Trump Senato'da görülecek davada, 5 kişinin yaşamını yitirdiği baskından önceki konuşmasıyla destekçilerini isyana teşvik suçlamasıyla yargılanacak.

Dava sonunda yapılacak oylamada Trump'ın suçlu bulunması için 100 üyeli senatoda üçte iki çoğunluk gerekiyor. Oylamada böyle bir sonucun çıkması şu ani içn çok zor görünüyor.

ABD