CANLI | Beşiktaş Galatasaray

Yılın ilk derbisinde Beşiktaş, sahasında Galatasaray'ı konuk ediyor.

Yılın ilk derbisinde Beşiktaş, sahasında Galatasaray'ı konuk ediyor. Üst sıraları yakından ilgilendiren Beşiktaş-Galatasaray derbisinin canlı yayın anlatımı ve önemli pozisyonları SKOR'da... Derbide iki takım sahada yer alacağı 11'ler açıklandı.

Süper Lig’in 19. haftası dev bir derbiye sahne olacak. Lider Beşiktaş, üçüncü sıradaki Galatasaray’ı ağırlayacak. Vodafone Park’ta oynanacak karşılaşmayı Hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki rekabette bugüne kadar 347 kez kozlar paylaşıldı. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar 122 kez sahadan galip ayrılırken, siyah-beyazlılar ise 111 kez rakibini mağlup etti. 114 müsabakadan ise beraberlik çıktı. Galatasaray'ın 484 golüne Beşiktaş 453 ile karşılık verdi.

İLK 11’LER

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Montero, Vida, Rıdvan, Josef, Oğuzhan, Atiba, Ghezzal, Larin, Aboubakar

YEDEKLER: Utku, Serdar, N’Sakala, Necip, Ljajic, Dorukhan, Kartal, Mensah, N’Koudou, Gökhan

GALATASARAY: Okan, Şener, Marcao, Luyindama, Saracchi, Taylan, Etobo, Belhanda, Oğulcan, Arda, Diagne

YEDEKLER: Fatih, Babel, Linnes, Donk, Kerem, Ömer Bayram, Emre Akbaba, Ozornwafor, Emre Kılınç, Feghouli

Beşiktaş’ta cezalı olan Welinton dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Galatasaray’da ise Falcao ve Omar kadroda yer almıyor.

Bugün sarı kart görürlerse Beşiktaş’ta Vida ve Mensah; Galatasaray’da da Belhanda ve Luyindama cezalı duruma düşecekler.

ZEMİNDE SIKINTI YOK

İki gündür İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı sonrası gözler Beşiktaş-Galatasaray derbisinin oynanacağı Vodafone Park zeminine çevrilmişti. Dün geceden itibaren stat görevlileri, saha zeminin korunması için dünden beri hummalı bir çalışma gerçekleştirirken, mücadelenin oynanmasına sayılı saatler kala zemin maç için geçer not aldı.

Hibrit çime sahip olan Vodafone Park'ın alttan ısıtmalı zemin sistemi de bulunuyor.

İKİ TAKIM DA GALİBİYET İSTİYOR

13. haftada Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçıyla başlayan seride 5 galibiyet,1 beraberlik alan Beşiktaş, 16. haftada liderliğe yükselmişti. Siyah beyazlılar, Galatasaray’ı yenerek hem şampiyonluk için yarıştığı rakibiyle puan farkını artırmak, hem de liderliği devam ettirmek amacında… Ligde 33 puanla üçüncü sırada bulunan Galatasaray ise 35 puanla liderlik koltuğunda bulunan siyah-beyazlıları geçerek maç fazlasıyla liderliğe geçmek istiyor.

1 MİLYAR 380 MİLYON TL'LİK DERBİ

Beşiktaş – Galatasaray derbisi öncesinde takımların kadro değerlerine bakıldığı zaman sarı-kırmızılıların önde olduğu görülüyor. Transfermarkt'ın verilerine göre Aslan; kadrosunda yer alan futbolcuların 78 milyon Euro'luk değeriyle ligde ikinci sırada yer alıyor. Kartal’ın kadrosundaki futbolcuların değeri ise 75 milyon Euro ve ligde beşinci sırada bulunuyor. Merkez Bankası'nın günlük kuruna göre iki takımın toplam değerinin Türk Lirası karşılığı da yaklaşık olarak 1 milyar 380 milyon TL…

EN DEĞERLİSİ MARCAO

Galatasaray'ın Brezilyalı savunmacısı Marcao, 12 milyon Euro değeri ile derbide sahanın en değerli oyuncusu olacak. Sarı-kırmızılılarda Marcao'nun ardından Christian Luyindama'nın 7.5 milyon Euro ve Emre Kılınç'ın da 6.5 milyon Euro değeri bulunuyor. Beşiktaş'ın ise en değerli isimleri 7 milyon Euro değerleri ile Rachid Ghezzal ile Vincent Aboubakar. İkiliyi 6.5 milyon Euro değeri ile Josef de Souza takip ediyor.

Kalecilere bakıldığında Beşiktaşlı Ersin Destanoğlu'nun 1.3 milyon Euro, Galatasaraylı Okan Kocuk'un ise 900 bin Euro piyasa değeri bulunuyor.

LİGDE GALATASARAY ÖNDE

İki takım Süper Lig tarihinde 124 kez karşılaştı. Bu maçlarda Galatasaray 45, Beşiktaş ise 36 kez gülen taraf oldu. 43 müsabakada ise kazanan taraf çıkmadı. Aslan 150 kez rakip fileleri havalandırırken, Kartal ise 129 kez gol sevinci yaşadı.

SON 10 MAÇ

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan son 10 resmi maçta ise siyah-beyazlıların üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında oynanan 9 lig ve 1 TFF Süper Kupası karşılaşmasında Beşiktaş 5 kez sahadan galip ayrılırken, Galatasaray ise 2 kez rakibini mağlup etti, 3 müsabaka ise berabere sona erdi. Berabere biten TFF Süper Kupa mücadelesinde, sarı-kırmızılı ekip penaltılarla kupaya uzanmayı başarmıştı.

CANLI