Esad İsrail ile görüştü mü? İddia Arap medyasından | Video

İranlı milislerin Suriye'de artan etkisi, Rusya ile İran arasındaki suriye anlaşmazlığı...

İranlı milislerin Suriye'de artan etkisi, Rusya ile İran arasındaki suriye anlaşmazlığı... Arap medyasına göre İsrail ve Esad yönetimi, Rusya'nın arabuluculuğunda Şam'da İranlı milisleri görüşmek üzere bir araya geldi.

El Arabiya'nın haberinde, rejimin Başkent Şam'da Rusya'nın arabuluculuğunda İsrail heyetiyle gizli bir görüşme yaptığı, görüşmede İran'ın Suriye'deki faaliyetleri masaya yatırıldığı, İsrail'in Suriye'ye yönelik hava saldırılarının durdurulması karşılığında ülkedeki İran askeri güçlerinin çıkarılması talebinin gündeme geldiği öne sürüldü.

İsrail ve Suriyeli yetkililerin Lazkiye'deki Rus Hmeymim Hava Üssü'nde geçen ay bir araya geldiği iddia edildi. Toplantıya Suriye rejiminin ulusal güvenlik büro başkanı tümgeneral Ali Memluk ve ulusal güvenlik danışmanı Bessam Hasan, İsrail tarafından ise eski genelkurmay başkanı Gadi Eizenkot ve eski MOSSAD yetkilisi general Ari Ben-Menashe katıldığı öne sürülüyor. Ayrıca Rusya'nın Suriye'deki birliklerin komutanı Alexander Tchaikov da toplantıda bulundu.

Görüşmede İsrail'in İran ve milislerini ülkeden çıkarması karşılığında Suriye'nin Arap birliğine dönmesinin kolaylaştırılması, İran'a olan borçlarının ödemesi için Şam'a mali yardım yapılması, batı yaptırımlarının kaldırılmasına destek verilmesini taahhüt ettiği iddia edildi.

Beşar Esad