Herkes Mesut Özil'i konuşuyor ama Fenerbahçe'yi kurtaracak adam: Bright Osayi-Samuel

Fenerbahçe, tüm dünyanın gözünü çevirdiği Mesut Özil transferinin rüzgarında kaybolan bir ismi transfer etti: Bright Osayi-Samuel.

Fenerbahçe, tüm dünyanın gözünü çevirdiği Mesut Özil transferinin rüzgarında kaybolan bir ismi transfer etti: Bright Osayi-Samuel. Nijerya doğumlu 23 yaşındaki kanat oyuncusu, ligin geri kalanında sarı lacivertlilerin gizli kahramanı olmaya aday...

Derleyen: Alican ÖZCAN | Fenerbahçe’nin Mesut Özil transferi hem dünyada, hem de ülkemizde büyük ses getirse de, sarı lacivertlilerin gölgede kalan Bright Osayi-Samuel transferi de en az Özil kadar kritik. Hız ve çabukluk özellikleriyle öne çıkan 23 yaşındaki Nijeryalı futbolcu, başarılı dribling konusunda ligin en kötü takımlarından olan sarı lacivertlilere ilaç olması bekleniyor.

Diego Perotti’nin sakatlanmasıyla orijinal kanat oyuncusu konusunda eksiye düşen Fenerbahçe, İngiltere Championship’in son dönemde en çok gelecek vadeden ismini kadrosuna katmayı başardı. Peki, Osayi-Samuel Fenerbahçe’ye ne katabilir? Nijeryalı futbolcunun dikkat çeken ve son dönemde parlattığı özellikleri neler?

İngiltere medyasında Nijeryalı futbolcu için yapılan analizleri sizler için derledik…

Türünün son örneklerinden

Sağ ayaklı sağ kanat oyuncuları bugünlerde futbolda zor gördüğümüz bir tür. Yeni nesil futbolseverler, sol kanatta sağ ayaklı, sağ kanatta ise sol ayaklı futbolcuların içeri kat ederek uzak direğe şut çekmesini izleyerek büyüdü ve kanat oyuncularının artık ters ayaklı olması bir beklenti haline geldi. Ancak QPR formasıyla adından söz ettiren Bright Osayi Samuel, 2000’lerin başından kalma, ilk özelliği rakibin merkezine doğru hamle yapan bir Premier Lig kanadını hatırlatıyor.

İLGİLİ HABER Almanya`da gündem Mesut Özil

Fenerbahçe’yi kurtaracak özellik…

Nijerya’nın Okija kentinde doğan 23 yaşındaki Samuel, QPR için 100’den fazla lig maçına çıktı. Sadece birkaç dakika izleyerek oyuncunun top sürme, rakibini çalımlama ve bitiricilik konusunda ne kadar iyi olduğunu görmek mümkün. Pratik bir kanat oyuncusu. Birçok geniş alan oyuncusu gibi, aşırı hızlı ve yetenek sahibi. Ancak topla yaptığı koşularda, onu ortalama kanat oyuncularından ayıran bir özellik var.

Oyuncunun imzası olan dribling özelliği, savunmacıları terse yönlendiriyor ve şut veya orta yapması için alan açmasını sağlıyor. Kendi yarı sahasında topla sırtı dönük şekilde buluşsa bile, kendisini marke eden ismi hızıyla kolayca çalımlayabiliyor. Geçen sezon ligde yaptığı 9 asist de bunu kanıtlıyor. Fenerbahçe’nin dribling konusunda ligin 19’uncusu olduğunu ve başarılı dribling kategorisinde ise 14’üncü sırada yer aldığını düşününce, Osayi’nin bu soruna çare olmasını beklemek sürpriz olmayacak.

Süper Lig’de diğer takımların başarılı dribling ortalaması 13.6’yken, 21. hafta itibariyle Fenerbahçe’de bu rakam 12.15 olarak kaldı. Osayi’nin bu rakamı yukarıya taşıması ve Fenerbahçe’ye hücum opsiyonu sağlaması skor üretme konusunda büyük fayda sağlayacaktır.

 Happy Birthday, @Bright_097!#QPR pic.twitter.com/QbTvn4j2Yr

— QPR FC (@QPR) December 31, 2020

Herkes