İngiltere'de kısıtlama genişliyor | Video

İngiltere'de 20 milyon kişi daha, en sıkı önlemlere dahil edilecek.

İngiltere'de 20 milyon kişi daha, en sıkı önlemlere dahil edilecek. Böylece nüfusun üçte ikisi dördüncü kademe kurallarına uymak zorunda kalacak.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülkenin kuzey doğu, kuzey ve güneybatı kesimlerinde kısıtlamaların dördüncü kademeye çıkarıldığını duyurdu. Sebebini ise şöyle açıkladı:

Ne yazık ki yeni varyant şu anda İngiltere'nin çoğuna yayılıyor ve vakalar hızla ikiye katlanıyor. Bu nedenle dördüncü kademe önlemlerini daha geniş bir alana yaymalıyız.

Dördüncü kademe önlemleri kapsamında, gerekli olmayan mağazalar, eğlence mekanları ve kuaförler kapatılacak. Hancock'a göre, artan vaka ve ölüm sayıları nedeniyle, önlemler kaçınılmaz.

Kişiler, sadece hane sakinleri ve ev dışından 1 kişiyle, halka açık alanlarda buluşabilecek. Eğitim veya çocuk bakımı için seyahat etmesi gereken kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak. Ayrıca egzersiz için dışarı çıkanlara sınırlama getirilmeyecek. Evden çalışamayanlar ise işe gitmek için seyahat edebilecek. İngiliz Eğitim Bakanı, derhal geçerli olacağı belirtilen sıkı önlemler kapsamında, okulların gelecek hafta açılmasına yönelik planda acil bir ayarlama yapılması gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock ayrıca İngiltere genelindeki vaka artışını hatırlatarak, "Liverpool ve Kuzey Yorkshire dahil bazı bölgelerde de üçüncü kademe önlemlerinin daha geniş bir şekilde uygulanması gerektiğini söyledi.

Üçüncü kademe önlemler kapsamında iç mekanlarda ve özel bahçelerde toplanmak yasak. Kamusal alanlarda ise "en fazla altı kişi bulunabilir" kuralı geçerli. Mağazalar, Spor salonları ve kişisel bakım hizmetleri açık kalabiliyor. Paket servisi hariç restoranlar hizmet veremiyor.

ingiltere