İsrail 105 Filistinliyi yaraladı

TERAVİH ÇIKIŞI TOPLANANLARA FOSSEPTİK SUYU SIKILDI İsrail güvenlik güçleri bir kez daha Filistinlileri hedef aldı.

TERAVİH ÇIKIŞI TOPLANANLARA FOSSEPTİK SUYU SIKILDI

İsrail güvenlik güçleri bir kez daha Filistinlileri hedef aldı. Teravih namazı çıkışı bir araya gelenleri dağıtmak için TOMA'lar kullanıldı. Filistinlilerin üzerine foseptik suyu sıkıldı.

İSRAİL 105 FİLİSTİNLİYİ YARALADI

Ramazan ayının başlamasıyla işgal altındaki Doğu Kudüs'te tansiyon yükseldi. Filistinliler günlerdir Mescid-i Aksa'da kılınan teravih namazı sonrası Eski Şehir'in Şam Kapısı yakınında toplanıyordu. İsrail polisinin müdahalesinin dozu bu kez arttı. Önce kalabalığı dağıtmak için TOMA'lardan fosseptik suyu sıkıldı. Ardından atlı polisler devreye girdi. Ses bombalarının da kullanıldığı müdahale sonucu çok sayıda Filistinli yaralandı.

Öte yandan olaylar sırasında bir grup aşırı sağcı Yahudi de bölgeye gelmek istedi. Güvenlik güçleri, grubu ses bombaları ve TOMA'larla dağıtmaya çalıştı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

FİLİSTİN'DEN DÜNYAYA ÇAĞRI

Filistin, Doğu Kudüs'te yaşananların ardından açıklama yaptı. Açıklamada doğu Kudüs'ün Filistin devletinin başkenti ve "kırmızı çizgi" olduğu vurgusu yapıldı. Fanatik Yahudilerin İsrail polisinin koruması altında ölüm sloganları atarak yaptığı provokasyonların kınandığı belirtilen açıklamada, yaşanan güvenlik zafiyetinden İsrail sorumlu tutuldu.