Protestocular yeniden sokakta

Ellerine geçirdiklerini polise attılar, sokakları yangın yerine çevirdiler.

Ellerine geçirdiklerini polise attılar, sokakları yangın yerine çevirdiler. Latin Amerika ülkesi Kolombiya’da hükümet karşıtları yeniden sokağa indi. Kolombiya’da tansiyon yaklaşık 2 haftadır, vergi reformu nedeniyle yüksekti. Hükümet ve ulusal grev komitesi, Kolombiya Devlet Başkanı Duque’nin Başkanlığı’nda bir araya geldi.

Görüşmede kamu düzeninin sağlanması ve komitenin talepleri tartışıldı ancak uzlaşma sağlanamadı. Anlaşmazlık sokağa yansıdı. Binlerce protestocu Ulusal Grev Komitesi’nin çağrısı üzerine başta başkent Bogota olmak üzere birçok kentte sokağa döküldü.

Başkent sokaklarında protestocular ile polis arasında gerilim tırmandı. Çıkan arbedede 5 kişi yaralandı. Popayan’da ise polis bir grup göstericinin market yağmalama girişimine göz yaşartıcı gaz ve copla müdahale etti, 22 kişi yaralandı.

Ulusal grev komitesi, hükümetle uzlaşılamadığı takdirde protestoların devam edeceğini belirtmiş, sendika ve öğrenci gruplarına ulusal grev çağrısı yapmıştı. Kolombiya ombudsman ofisi 2 haftadır devam eden gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 42’ye yükseldiğini açıklamıştı.