Sevgilisini öldürüp parçalara ayıran Rus profesörün cezası açıklandı | Video

Ünlü Rus profesörün cezası açıklandı.

Ünlü Rus profesörün cezası açıklandı. Öğrencisi ve kız arkadaşı Anastasya Yeşçenko'yu öldürdükten sonra cesedini parçalara ayıran Rus Tarih Profesörü Oleg Sokolov, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sokolov'un cinayet ve yasa dışı silah bulundurma suçlarından yargılandığı mahkemede karar duruşması yapıldı. Savcı Sokolov için 15 yıl hapis istemişti. Mahkeme cinayetin önceden planlamadığı ve kendisini küçük düşürücü sözler sarf eden tahrik ettiği için profesörün cezasından indirim yaptı.

Kurbanın avukatı cinayetin önlenebileceğini söyledi, Rus yetkilileri suçladı. "Kadınlara yönelik bu davranış modeli, kadına yönelik şiddet genellikle kolluk kuvvetlerimiz tarafından duyulmamaktadır. Sokolov'u şiddet nedeniyle polise ihbar eden kadına 2008 yılında tepki vermiş olsalardı, eminim Anastasia Yestchenko ölmezdi" dedi.

Rusya'nın önde gelen tarihçilerinden 64 yaşındaki Sokolov, geçen kasım ayında kendisinden 40 yaş küçük kız arkadaşı Yeşçenko'yu öldürmüş, ardından cesedinin parçalarını nehre atmıştı. Polis de tam bu sırada kendisini yakalamıştı.

St. Petersburg devlet üniversitesi tarih enstitüsü öğretim üyesi ve dünyanın sayılı Napolyon uzmanlarından biri olarak gösterilen Sokolov'a, 2003'te Fransa'nın en yüksek düzeyli nişanı "Legion d'honneur" verilmişti.

Oleg Sokolov