Trump BAE'ye F-35 sattı iddiası | Video

ABD Başkanı Joe Biden, göreve gelir gelmez Donald Trump'ın yürürlüğe soktuğu bir çok uygulamayı geri çeken kararnamelere imza atmıştı. Son olarak Donald Trump'ın, Birleşik Arap Emirliklerine F-35 tipi savaş uçağı ve SİHA satışına onay veren bir anlaşma imzaladığı belirti.

ABD Başkanı Joe Biden, göreve gelir gelmez Donald Trump'ın yürürlüğe soktuğu bir çok uygulamayı geri çeken kararnamelere imza atmıştı.

Son olarak Donald Trump'ın, Birleşik Arap Emirliklerine F-35 tipi savaş uçağı ve SİHA satışına onay veren bir anlaşma imzaladığı belirtildi. Yeni başkan Biden'ın ise satışı gözden geçireceği aktarıldı.

Reuters'ın ABD ve BAE anlaşmasından haberdar olan kaynaklara dayandırdığı haberinde, Trump'ın Abu Dabi yönetimine 50 adet F-35 tipi savaş uçağı ile 18 silahlı İnsansız Hava Aracı'nın satışına onay verdiği ifade edildi. Ancak göreve başlayan ABD Başkanı Joe Biden ise söz konusu anlaşmayı gözden geçireceğini söyledi.

ABD'nin Orta Doğu'daki önemli müttefiklerinden olan BAE, uzun bir süredir Washington'dan F-35 satın almak istiyordu. Ancak Washington ve İsrail'den, BAE'ye F-35 satışına yönelik itirazlar da vardı.

BAE'nin bu talebinin önü, İsrail ile ilişkilerini normalleştiren İbrahim anlaşmasının ardından açılmıştı.

ABD Başkanı