Türk SİHA'sı İngiltere'yi etkiledi | Video

"İngiltere ordusu, Türkiye yapımı insansız hava araçlarının başarısından etkilendi.

"İngiltere ordusu, Türkiye yapımı insansız hava araçlarının başarısından etkilendi. Dağlık Karabağ ihtilafında, Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı zaferi üzerine, yeni bir silahlı insansız hava aracı programı başlatmak için planlar yapılıyor." İngiliz Guardian gazetesi, bu haberi İngiliz savunma yetkililerine dayandırdı. Kaynaklar, Azerbaycan'ın altı haftalık çatışmadan zaferle çıkmasında Türk SİHA'larının başarısının çok önemli olduğunu belirtti.

Haberde, BAYKAR Bayraktar TB2'nin 150 kilometrelik menzili olduğu ve havada 24 saat kalabildiği vurgulandı. Ayrıca Türk SİHA'larının diğer SİHA'lardan daha ucuz olması bakımından, savaş esnasında bazılarının kaybedilmesinin göze alınabildiği vurgulandı. SİHA'larıyla Türkiye'nin kendi bölgesindeki askeri dengeyi hızla değiştirdiği yorumu yer aldı.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace da 11 Aralık'ta yaptığı bir konuşmada, Türkiye'nin İHA, SİHA ve hava savunma sistemlerinin
Suriye ve Libya gibi çatışma alanlarında üstünlük sağladığını vurgulamış, Türkiye'nin yeni nesil SİHA'larını örnek göstermişti.

Habere göre savunma kaynakları, SİHA'ların yaygınlaşmasının riskleri hakkındaki uyarılara rağmen İngiltere'nin 2021'de belirlenecek 5 yıllık savunma bütçesine kendi ucuz SİHA'larını dahil etmek istiyor.

iha