Türkiye: ABD'deki gelişmeleri endişeyle izliyoruz

ABD KONGRESİ'NE "6 OCAK BASKINI" Amerika Birleşik Devletleri'nde seçim sonucunun oylandığı kongreye yapılan baskınla ilgili Türkiye'den ardı ardına açıklamalar geldi.

ABD KONGRESİ'NE "6 OCAK BASKINI"

Amerika Birleşik Devletleri'nde seçim sonucunun oylandığı kongreye yapılan baskınla ilgili Türkiye'den ardı ardına açıklamalar geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. "ABD Başkanlık seçimlerinin ardından yaşanan ve kongre binasının göstericiler tarafından basılması teşebbüsüne kadar varan iç gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz" denildi. "ABD'deki tüm tarafları itidal ve sağduyuya davet ediyoruz. ABD'nin bu iç siyasi krizi olgunluk içinde aşacağına inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

DIŞİŞLERİ: VATANDAŞLARIMIZ GÖSTERİDEN UZAK DURSUN

Dışişleri Bakanlığı, ABD'deki Türk vatandaşlarını da uyardı. "ABD'deki vatandaşlarımızın kalabalık mekanlar ve gösteri yapılan yerlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz" açıklaması yapıldı.

ŞENTOP: SORUNUN DEMOKRASİYLE ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop da olaylarla ilgili açıklama yaptı. Şentop, "ABD'deki olayları endişeyle izliyor; tarafları öncelikle sükunete davet ediyoruz. Daima hukuk ve demokrasi içinde sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Türkiye olarak her zaman hukuktan ve demokrasiden yana olduk; herkese de bunu tavsiye ederiz" dedi.

KALIN: YAŞANAN GELİŞMELERİ ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise "Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

ALTUN: DEMOKRASİNİN İŞLER HALE GELECEĞİNE İNANIYORUZ

Bir açıklama da İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. Altun, "ABD'de demokrasinin tüm kurum ve teamülleriyle bir an önce işler hale geleceğine olan inancımızı koruyoruz" ifadelerini kullandı.

ÜNAL: GAYRIMEŞRULUK TARTIŞMASI SORUMSUZLUK DOĞURDU

Kongre baskınıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da açıklama yaptı. "ABD'de yaşanan gelişmeler demokrasiler için ırkçılık, şiddet ve gayrı meşruluk tartışmalarının toplumsal alanda ağır sonuçlarını göstermesi açısından önemli. Siyaset dilinde gayrı meşruluk tartışmalarının nasıl bir sorumsuzluk doğurduğunu ABD örneğinde tüm dünya izliyor" dedi.

türkiye