• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ters Köşe
  3. Bağış yapma bahanesiyle yaşlı adamı kandırdılar… 'Dünyam başıma yıkıldı'
Ters Köşe
Yayınlanma: 21 Ocak 2021 - 11:22

Bağış yapma bahanesiyle yaşlı adamı kandırdılar… 'Dünyam başıma yıkıldı'

Olay geçen Cuma saat 13.30 sıralarında Gökalp Mahallesi 42/2 Sokak’ta meydana geldi.İddialara göre 4 katlı binanın 3.

Ters Köşe
21 Ocak 2021 - 11:22
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bağış yapma bahanesiyle yaşlı adamı kandırdılar… ‘Dünyam başıma yıkıldı’
Olay geçen Cuma saat 13.30 sıralarında Gökalp Mahallesi 42/2 Sokak’ta meydana geldi.

İddialara göre 4 katlı binanın 3. katında oturan 81 yaşındaki Mustafa Harani hava almak için balkona çıktı.

O sırada sokaktan geçen 2 kadın balkondan dışarıya bakan 81 yaşındaki adama seslenerek, komşularının kızları olduklarını, yanlarında bir miktar para olduğunu ve bununla Bağış yapmak istediklerini söylediler.

Yaşlı adam kadınları tanımadığını söyleyerek yukarı çıkmalarını söyledi.

Kapıda kadınlarla bir süre konuşan Harani, kadınlardan birinin hamile olduğunu ve bundan dolayı tuvalete gitmek istemesi üzerine kadınları içeri aldı.

FOTO: DHA

BAĞIŞ YAPMA BAHANESİYLE YAŞLI ADAMI KANDIRDILAR

Kadınlar yanında getirdikleri bin lira ve 200 dolarla bağış yapmak istediklerini söylediler.

Kadınlar yaşlı adamdan getirdikleri paranın üstüne para koymasını Karınca duası okuyarak paranın çoğalacağını söylediler. Yaşlı adam da yanında bulunan 4 çeyrek altını ve kadınların verdiği parayı bir poşete koyup hayır için camiye vereceğini söyleyerek yatak odasına götürdü.

Kadınlar bir süre daha yaşlı adamı oyalayarak evin odalarını aramaya başladı. Evin balkonunu da karıştıran kadınlardan biri dolapta saklanan 180 bin lira değerindeki altınları alarak bir poşete koyup tekrar oturma odasına geçti.

Kadınlar, yaşlı adama verdikleri bağış parasını da tekrar Mustafa Harani’nin koyduğu yerden alarak evden ayrıldılar.

“BALKONA BAKTIM, DÜNYA BAŞIMA YIKILDI”

Evinin balkonundan altınları çalınan 81 yaşındaki Mustafa Harani, “İki kadın geldi. Ben de balkondan bakıyordum. Bana el salladılar. Siz kimsiniz dedim. Biz yandaki komşuyuz dediler. Ben de yukarı çağırdım tanrı misafiri olarak. Geldiler sohbet ediyoruz sözde. Ben hamileyim tuvaleti kullanabilir miyim dedi. Ben de buyur kullan dedim. Kullandı sözde meğer arama yapmış. Sonra namaz kılmak için seccade var mı diye sordu. İçeri gitti meğer orayı da aramış. Bana bin lira bir de 200 dolar verdiler. Bize miras düştü bunları fakirlere dağıtırsın diye. Ben de bundan dolayı aldandım. Ben de aldım. Verdikleri parayı istediler. Onlara geri verdim. Benim verdiğim 4 çeyrek altın vardı o da gitti. Daire kapısına gittim baktım bana el sallıyorlar ben de güle güle dedim. Şüphe ettim balkona bakayım dedim. Balkona bir baktım dünya başıma yıkıldı. Altınlar da gitti hepsi gitti. 180 bin lira değerindeki altınlar gitti” dedi.

“BURAYA KİMSE GİRMEZ DİYE ALTINLARI BALKONA BIRAKTIK”

Konfeksiyonda çalışan Mustafa Harani’nin kızı Ayfer Karakadıoğlu, “Babam bu evde tek yaşıyor. Sizi tanıyoruz diye eve girmeyi başarmışlar. Biri babamı oyalarken diğeri evin her yerini dolaşıyor. Bizim altınlarımız evin içerisinde değildi. Buraya kimse girmez diye altınlarımızı balkona bıraktık. Altınları buradan alıp gitmişler. Para vermişler babama burada ihtiyaç sahiplerine dağıtsın diye. Yatağın altına koymasını istiyorlar. Babam yatağın altına koyup koymadığını hatırlamıyor. Yatağın altından paraları geri aldılar. Yatağın altında paraları görmeyince soyulduğunu anlıyor. Sonra balkona geliyor. Buradaki altınları da göremeyince iyice şüpheleniyor. Polise başvurduk. Onlarda organize çalıştıklarını, 4-5 ay buralara uğramadıklarını bir kere yapıp gittiklerini söyledi. Yüzlerinde maske olması onları bulmamızı güçleştiriyor” dedi.

KADINLARIN KAÇMA ANI KAMERALARA YANSIDI

Kadınlar, yaşlı adamın evinden aldığı altınları alarak kaçtıkları an çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde kadınların binadan ayrı ayrı çıktıkları, rahat hareket ederek sokak içerisinde ilerledikleri görülüyor. (DHA)

# Bağış
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
İstanbul’da ilginç olay: Yanan otomobili kartopu ile söndürmeye çalıştılar
İstanbul’da ilginç olay: Yanan otomobili kartopu ile söndürmeye çalıştılar
Mezar başında itiraf etmişti; mahkemede reddetti
Mezar başında itiraf etmişti; mahkemede reddetti
Elektrikli battaniye yaşlı çifti öldürdü
Elektrikli battaniye yaşlı çifti öldürdü
Çaldıkları jeneratör için ilan verip jandarmaya satmaya kalkıştılar
Çaldıkları jeneratör için ilan verip jandarmaya satmaya kalkıştılar
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Ruhsatı iptal edilen dükkanların değeri belediyenin bütçesi kadar
Ruhsatı iptal edilen dükkanların değeri belediyenin bütçesi kadar

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim