• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Başkan Yılmaz'dan gençlere 'Kuvayi Milliye' semineri
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 12 Ocak 2023 - 10:46
Güncelleme: 12 Ocak 2023 - 10:50

Başkan Yılmaz'dan gençlere 'Kuvayi Milliye' semineri

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, gençleri Kuvayimiliye Karargahında ağırlayarak, seminer verdi.

Kültür-Sanat
12 Ocak 2023 - 10:46
Güncelleme: 12 Ocak 2023 - 10:50
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Yılmaz'dan gençlere 'Kuvayi Milliye' semineri
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, gençleri Kuvayimiliye Karargahında ağırlayarak, seminer verdi.

3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Toroslar Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Tugay, yönetim kurulu üyeleri ve gençlerle bir araya gelen Başkan Yılmaz, milli mücadele döneminde Mersin'de atalarının verdiği kahramanlıkları anlattı, 2023 Türkiye Yüzyılı Vizyonunun önemine vurgu yapan Yılmaz, gençlere milli şuur aşılanması açısından bu etkinliklerin önemli olduğunu ifade ederek gençlere sunum yaptı. Başkan Yılmaz, usta kalem Tarık Buğra'nın aynı adlı romanından uyarlanan ve Akşehir Yöresinde geçen 'Küçük Ağa' dizisinden de örnekler vererek, milli mücadele döneminin ekonomik, sosyal ve kültürel sıkıntılarının yansımalarını da gençlerden iyi anlamalarını istedi.

Kurtuluş Savaşının başlamasıyla gelişen Kuvvayi Milliye ruhunun ortaya çıkışı ve milli mücadele ruhunun gelişmesini anlatan Yılmaz, "Kuvayı Milliye nedir? Tarık Buğra'nın kaleme aldığı 'Küçük Ağa' romanı Akşehir'de demircilik yapan Çolak Salih'ten bahseder. Burada dedelerimizin psikolojik olarak neler yaşadığını anlayabiliriz. TRT'nin Web sitesinden bu diziye ulaşabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"Atatürk için Mersin'in ayrı önemi var"

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için Mersin'in ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Dedelerimiz, Fransızlarla mücadeleyi tercih ettiler ve bu şekilde vatanımızı kurtardılar. İşgalden yaklaşık 40 gün önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Mersin'i ziyaret etti. Atatürk, 'Kuvayı Milliye Müfrezelerini kuvvetlendirin, dağlarda silah yığını yapın' talimatı verdi. Mersinle ilgileniyor, seviyor ve önemsiyor. 10 defa Mersin'e gelmiştir" diye konuştu.

Mücadelenin önce doğuda Ermeni çeteleri ile Türk vatandaşları arasında başladığını belirten Yılmaz, "Ermeni çeteleri, çok büyük cinayetler işlediler ve baskınlar yaptılar. Bunların üzerine milli duygular uyandı ve kuvayı milliye ortaya çıktı. Kuvayı Milliye, milli kuvvetler demek. O zaman, siyaset, ticaret, hayat, farklı gruplar var. Ama her şeyi bir tarafa bıraktılar, üstün değerde birleştiler. Kuvayı Milliye hareketi, vatan kurtulduktan sonra anlaşılması verilen mücadele kadar önemli. Biz de Buluklu Mahallemizdeki 200 yıllık tarihi binayı restore ettik. Kuvayımilliye Karargahımızı kurarak milli mücadeleyi aynı şekilde daha geniş imkanlarla sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

"Tarihimizden aldığımız güç ile mücadeleye devam edeceğiz"

Türk devletinin binlerce yıldır var olduğuna dikkat çeken Yılmaz; "Sayısız imparatorluk ve ülke kurulmuş. Öne çıkmış 16 devlet var. Biz milletin devamıyız. Biz, mücadelenin, akışın, nehrin damlalarıyız. Bizim görevimiz bu nehri, daha güçlü ve etkili kılmak. Böyle bakacağız. Sizler ve bizler, Oğuzhan ile Fatih ile Atilla ile aynı hizadayız. Bugün de bu devleti kuran milletimizin acıları, mutlulukları, heyecanları, değerleri, umutları, mücadelesi ve kızıl elması var. Bu mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Teşkilatın önemine de vurgu yapan Yılmaz, "Partimiz MHP genel merkezimiz, Ülkü Ocakları bizim teşkilatımızdır. Teşkilatın değerleri vardır. Bizi var eden teşkilatımızdır. Her ne olursa olsun aktif ve canlı olur"ifadelerini kullandı.

"Türk Devletleri Teşkilatı, hedeflediğimiz, arzuladığımız görüntüdür"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Özbekistan'ın Semerkant şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi'nde aile fotoğrafına da sinevizyonda yer veren Yılmaz şunları söyledi: "Bu fotoğraf çok önemli. Türk Devletleri Teşkilatı. Hedeflediğimiz ve arzuladığımız görüntüdür. Türk milletinin güçlü olması için Türk Devletleri Teşkilatının da güçlü olması gerekir. 1932'ye kadar Atatürk'ün hazırladığı müdafaa gereği tüm Türk dünyasıyla birlikte tarih yazıldı. Türk dünyasını anlayarak, algılayarak, tarihi anlamamız gerekir. Böylelikle Türk Devletleri Teşkilatını ve Turan'ı anlarız."

Seminerin ardından Yılmaz, gençlere Kuvayı Milliye Karargahını gezdirdi.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Akkuyu meydanı duvar resimleri yoğun ilgi görüyor
Akkuyu meydanı duvar resimleri yoğun ilgi görüyor
Selçuklu'nun sembol mekanları ziyaretçi akınına uğradı
Selçuklu'nun sembol mekanları ziyaretçi akınına uğradı
İvrindi'de rahvan at yarışı coşkusu
İvrindi'de rahvan at yarışı coşkusu
İshak Paşa Sarayı'nı bayramda 40 bin kişi ziyaret etti
İshak Paşa Sarayı'nı bayramda 40 bin kişi ziyaret etti
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Marmaris'te 220 can sahiplendirildi
Marmaris'te 220 can sahiplendirildi

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim