• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Erzurum'da ücretsiz Coğrafi Bilgi Sistemleri eğitimi verilecek
GENEL
Yayınlanma: 27 Eylül 2022 - 16:35
Güncelleme: 27 Eylül 2022 - 16:40

Erzurum'da ücretsiz Coğrafi Bilgi Sistemleri eğitimi verilecek

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Yıldırım, mesleki birlik ve beraberliği sağlamanın yanında gelişen teknoloji doğrultusunda kurs çalışmalarına da ağırlık veriyor.

GENEL
27 Eylül 2022 - 16:35
Güncelleme: 27 Eylül 2022 - 16:40
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erzurum'da ücretsiz Coğrafi Bilgi Sistemleri eğitimi verilecek
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Bülent Yıldırım, mesleki birlik ve beraberliği sağlamanın yanında gelişen teknoloji doğrultusunda kurs çalışmalarına da ağırlık veriyor.

Daha önce İHA kursu düzenleyerek örnek bir çalışmanın altına imza atan HKMO, bu kez de Coğrafi Bilgi Sistemleri kursu düzenliyor. HKMO'nun Erzincan ve Iğdır'daki kursları tamamlanırken, Erzurum'daki kurs için de geri sayım başladı.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Erzurum Bölge Başkanı Bülent Yıldırım, başarılı çalışmalara imza atmaya ve ihtiyaç duyulan her noktada hizmet ve destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Bilgi çağında ve bilgisayar teknolojisinin gelişimi ile birlikte uygulanmaya başlanan Coğrafi Bilgi Sistemleri'nin (CBS), birçok meslek dalında ve iş kolunda, takip ve planlama için kullanıldığını ifade eden Başkan Yıldırım, "Coğrafi Bilgi Sistemleri, küresel konumlandırma sistemi, uzaktan algılama, bilgisayar ve internet gibi sahip olduğu üstün teknoloji, araç-gereç ve metotlarla hayatın hemen tüm alanlarında insanoğluna çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır. CBS, yeryüzüne ait bilgileri belirli bir amaca yönelik olarak toplama, bilgisayar ortamında depolama, güncelleştirme, kontrol etme, analiz etme ve görüntüleme gibi işlemlere olanak sağlayan bir karar destek sistemidir." dedi.

CBS'nin uygulama alanları

CBS'nin uygulama alanları hakkında bilgi veren Başkan Bülent Yıldırım, "Haritacılık, belediye şehir planlama ve yönetimi, arazi ölçme ve değerlendirme, maden, sanayi, ekonomi, eğitim, planlama ve toplumsal gelişme, elektrik dağıtım şebeke yönetimi, doğalgaz dağıtım şebeke yönetimi, su ve kanalizasyon dağıtım şebeke yönetimi, trafik yönetimi Coğrafi bilgi sistemlerinin uygulandığı alanlardır." ifadelerini kullandı.

Erzurum bölgeye bağlı Iğdır ve Erzincan'da Coğrafi Bilgi Sistemleri eğitimini tamamladıklarına dikkat çeken Başkan Yıldırım, "Akıllı şebeke ve akıllı şehir yönetimi, altyapı, afet, sağlık, eğitim, ulaşım, üretim, satış-pazarlama, turizm, arazi yönetimi, orman, tarım, atık toplama, data vb. çeşitli alanlarda ihtiyaca yönelik masaüstü, web veya mobil CBS uygulamaları sunmakta ve geliştirmekte, navigasyon haritası üretmekte, sahadan altyapı şebeke envanterini toplamaktadır. Bu eğitimler ile katılımcılar kariyer hayatlarına önemli ölçüde katkı sağlamaktadır. Bu kurs, CBS alanında çalışma yapan veya CBS'yi kullanan tüm özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan ve bu sektöre ilgili olan tüm kişiler için önemli bir eğitim olma özelliğindedir." diye konuştu.

Erzurum'daki eğitime davet

Erzincan ve Iğdır'ın ardından Erzurum CBS eğitiminin de Cuma günü başlayıp üç gün süreceğini belirten HKMO Erzurum Bölge Başkanı Bülent Yıldırım, "Erzurum'daki eğitim, 30 Eylül Cuma günü, saat:14:00'te Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde başlıyor. CBS konusunda uzman kişilerce verilecek. 3 gün sürecek eğitim ücretsiz olduğu gibi katılımcılara da sertifika verilecek. Sadece Harita mühendisleri değil, ilgi duyan her branştan herkes bu kurstan faydalanabilecek. Gelişen teknolojinin takibi noktasında ülkemize daha iyi hizmetler oluşturulması adına bu eğitimlerimiz çok önemlidir. Bilim çağında olduğumuz bu dönemde, teknolojinin bütün imkânlarını Harita ve Kadastro Mühendisleri olarak kullanmaya, öğrenmeye ve öğretmeye devam edeceğiz. Cuma günü gerçekleştireceğimiz eğitim programına CBS'yi öğrenmek isteyen herkesi bekliyoruz." şeklinde konuştu.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Ayvalık'ta gecikmeli Kabotaj Bayramı coşkusu
Ayvalık'ta gecikmeli Kabotaj Bayramı coşkusu
Fethiye'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yarışmalarla kutlandı
Fethiye'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yarışmalarla kutlandı
Datça'da Kabotaj Bayramı kutlamaları
Datça'da Kabotaj Bayramı kutlamaları
Sinop'ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı
Sinop'ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Başkan Altay lise öğrencileriyle buluştu
Başkan Altay lise öğrencileriyle buluştu

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim