• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. Eskişehirli genç bestekâr notalarıyla büyülüyor
Kültür-Sanat
Yayınlanma: 28 Eylül 2022 - 09:48
Güncelleme: 28 Eylül 2022 - 09:55

Eskişehirli genç bestekâr notalarıyla büyülüyor

Eskişehir'de yaşayan 16 yaşındaki genç kemancı, yurtdışında aldığı çeşitli başarılarla takdir topluyor.

Kültür-Sanat
28 Eylül 2022 - 09:48
Güncelleme: 28 Eylül 2022 - 09:55
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eskişehirli genç bestekâr notalarıyla büyülüyor
Eskişehir'de yaşayan 16 yaşındaki genç kemancı, yurtdışında aldığı çeşitli başarılarla takdir topluyor.

Genç müzisyen Hüma Betül Bilgetecan, müzik eğitimine 7 yaşında başladı. 10 yaşında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Keman Bölümünü kazanan genç bestekâr, 2021 yılında İngiltere'de düzenlenen Medici International Music Competition yarışmasında, 'The Dreamcatcher' isimli bestesi ile Onur Mansiyonu Ödülü kazandı. Şu anda Eskişehir Çağfen Anadolu Lisesi'nde eğitim gören Bilgetecan, müzik eğitimine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik bölümü doktor öğretim üyesi Zenfira Zohrabbayova ile devam ediyor.

"Başarılı olmak için çalışmak önemli"

Daha önce Bakü Kâinat Müzik Akademisi'nce düzenlenen 9'uncu 'Uluslararası İslam Dünyası Genç Klasik Müzik Yorumcuları Yarışması'nda 15 yaş altı kategorisinde dünya 2'incisi olan Bilgetecan, uluslararası anlamda başarı elde edebilmek için çalışmanın ve hazırlığını önemini vurguladı. Kendisi gibi olan genç yeteneklerin düzenlenen yarışmaları, internet üzerinden takip etmeleri gerektiği önerisinde bulunan Bilgetecan, "Bana bir beste yarışması olduğuyla ilgili internet üzerinden İngiltere'den ulaştılar. Zaten elimde olan bestelerim vardı, onları daha geliştirip iyileştirdim. Bu şekilde yarışmaya katıldım. Ondan öncesinde de Azerbaycan'da 13 ülkenin katıldığı keman yarışmasına katılmıştım. O yarışmada da ikinci olmuştum. Başarılı olmak için çalışmak önemli ve önceden hazırlığınızın olması gerekiyor. İyi bir şekilde hazırlandığınız ve çalıştığınız zaman başarı zaten geliyor. Karantina döneminden sonra her şey internet üzerinden yürümeye başladı. İnternet üzerinden yarışmaları vs. araştırırlarsa ve düzgün öğretmeni seçtikleri zaman kendileri de çalışarak çok güzel başarılar elde edebilirler" diye konuştu.

"Büyüdüğüm zaman çocuklara müziği öğretmek istiyorum"

İlhamını hislerinden aldığını belirten Bilgetecan, yerli olarak "Cihat Taşkın'ı", yabancı olarak ise "Maxim Vengerov'u" örnek aldığını dile getirdi. Gelecekte müzik sevgisini çocuklara kazandırmak için eğitmen olmak istediğini söyleyen Bilgetecan, "Hislerimden ilham alıyorum, nasıl hissedersem ona göre çalıyorum. Karantina döneminde boş zamanım çok olduğu için kafamı toplamam daha kolay oldu. Güzel bir şekilde ilerlememe yardımcı oldu. "Cihat Taşkın'ın" derslerine katıldım. Onun keman çalışını çok seviyorum ve ondan ilham alıyorum. Yabancı olarak "Maxim Vengerov" var. Üniversite'de yurtdışında devam etmek istiyorum. Hem beste yaparak hem de keman çalarak. İş olarak ise büyüdüğüm zaman çocuklara müziği öğretmek istiyorum. Müzik çok güzel bir şey, çocukların da öğrenip kendilerini müzikle yansıtabilmesi gerekiyor" dedi.

"Okul olarak çocuklarımızın başarısını destekliyoruz"

Çocukların uluslararası projelerde başarılı olmaları için okul olarak desteklediklerini belirten Eskişehir Çağfen Anadolu Lisesi okul müdürü Burak Dalgıç, öğretmenlerin bu yönde çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Öğrencileri yetenekleri doğrultusunda yönlendirdiklerini söyleyen Dalgıç, "Okul olarak çocuklarımızın başarısını akademik, sosyal anlamda ve uluslararası projelerde fazlasıyla destekliyor ve önemsiyoruz. Biz her alanda öğrencilerimizin yeteneklerini, psikolojik danışman öğretmenlerimiz olsun, alanında başarılı öğretmenlerimiz olsun destekliyoruz ve bunların keşfedilmesi için oldukça çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda öğretmenlerimize olukça güveniyoruz ve onların kalitelerine inanıyoruz. Bu sayede öğrencilerimizi yönlendirmesi bizim için daha kolay oluyor. Yetenekleri ve kaliteleri doğrultusunda sergileyebilecekleri, kendilerini gösterebilecekleri Eskişehir'de en özel okul olduğumuz iddia ediyoruz" ifadelerini kullandı.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Akkuyu meydanı duvar resimleri yoğun ilgi görüyor
Akkuyu meydanı duvar resimleri yoğun ilgi görüyor
Selçuklu'nun sembol mekanları ziyaretçi akınına uğradı
Selçuklu'nun sembol mekanları ziyaretçi akınına uğradı
İvrindi'de rahvan at yarışı coşkusu
İvrindi'de rahvan at yarışı coşkusu
İshak Paşa Sarayı'nı bayramda 40 bin kişi ziyaret etti
İshak Paşa Sarayı'nı bayramda 40 bin kişi ziyaret etti
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Kapalı yöntemle içindeki "bomba"dan kurtuldu
Kapalı yöntemle içindeki "bomba"dan kurtuldu

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim