• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kiralık araçlar ile şehirler arası seyahatlerde büyük artış
Ekonomi
Yayınlanma: 09 Ocak 2021 - 12:07

Kiralık araçlar ile şehirler arası seyahatlerde büyük artış

İlişkili Haberler Kiralık filo pandemiyi yendi: 6 milyar liralık araç alacaklar Araç kiralama sektörü bayram yaptı Covid- 19 döneminde araçların bir şehirden alınıp farklı bir şehirde teslim edildiği durumlar önceki yıla göre yüzde 260, aylık kiralama.

Ekonomi
09 Ocak 2021 - 12:07
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kiralık araçlar ile şehirler arası seyahatlerde büyük artış

İlişkili Haberler

Kiralık filo pandemiyi yendi: 6 milyar liralık araç alacaklar
Kiralık filo pandemiyi yendi: 6 milyar liralık araç alacaklar

Araç kiralama sektörü bayram yaptı
Araç kiralama sektörü bayram yaptı

Covid- 19 döneminde araçların bir şehirden alınıp farklı bir şehirde teslim edildiği durumlar önceki yıla göre yüzde 260, aylık kiralamalar ise yüzde 243 arttı.

Online araç kiralama platformu Yolcu360, 2020 verilerini açıkladı.

Buna göre geçtiğimiz sene en çok araç kiralama yapılan şehirler sırasıyla; İstanbul, İzmir ve Ankara oldu. Yapılan her 100 kiralamanın 72 tanesi bu üç il özelinde gerçekleşirken, bu şehirleri Antalya, Muğla ve Adana takip etti.

En çok kiralamanın yapıldığı ofisler ise Sabiha Gökçen Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı ve İstanbul Havalimanı olarak gerçekleşti. Kiralamaların yüzde 43,88’i bu üç lokasyon üzerinden yapıldı.

Havalimanları dışında en çok araç kiralanan ofisler arasında İstanbul’da Yenibosna ve Kadıköy; Ankara’da ise Çankaya gibi lokasyonlar ön plana çıktı.

2020’de rezervasyonların en çok yapıldığı gün cuma olurken, araçların teslim alındığı günler ise cuma ve cumartesi oldu. Bir ila üç gün arası araç kiralamaların yüzde 92’si erkekler, yüzde 8’i kadınlar tarafından yapıldı.

ARAÇ KİRALAMADA UZUN DÖNEM KİRALAMALAR ARTTI

2020 yılında başlayan pandemi sürecinin araç kiralama sürelerini etkilediğini ifade eden Yolcu360 CEO’su Umut Yıldırım, uzun dönem araç kiralamalarında önemli oranda artışların yaşandığını ifade ediyor. Yıldırım, “Kiralama sürelerini incelediğimizde pandemi kaynaklı değişimler göze çarpıyor. Platform üzerinden yapılan kiralamaların yüzde 60’ı bir ila üç gün arası. Ancak pandemi dönemi ile birlikte en çok artış yaşanan kiralama gün aralığı 30 ve üzeri oldu.

Yolcu360 CEO’su Umut Yıldırım Yolcu360 CEO’su Umut Yıldırım
2019’a göre aylık yapılan kiralamalarda yüzde 243 oranında bir yükseliş görüldü.

Yine pandemi döneminde araçların bir şehirden alınıp farklı bir şehirde teslim edildiği durumların bir önceki yıla göre yüzde 260 oranında arttı.

İzmir- İstanbul, İstanbul-İzmir, Antalya ve Muğla en sık rastlanan lokasyon çiftleri.

En uzun mesafede bırakılan rezervasyonumuz ise İstanbul- Van arasında gerçekleşti” dedi.

"ONLİNE KİRALAMAYA TALEP YÜZDE 30 ARTTI"

Pandemi dönemi ile birlikte tüketici davranışlarının birçok sektörde olduğu gibi araç kiralama sektöründe de değiştiğini, online kiralamaya olan ilginin arttığını anlatan Yıldırım, "Özellikle 2020 yazında bir önceki seneye göre yüzde 30’a yakın bir oranda online kiralamaya olan talep arttı. Araç kiralama sayılarında da yüzde 107’lik bir yükseliş yaşandı. Özellikle pandemi dönemi ile birlikte misafirlerimizin daha uzun süreli kiralama yaptıklarını da görüyoruz.

Covid-19 öncesi ocak ve şubat aylarında ortalama kiralama süresinde bir artış olmazken yılın geneline baktığımızda yüzde 32 oranında daha uzun süreli kiralamaların yapıldığı gerçeği karşımıza çıkıyor” dedi.

Sektörün büyümesini de değerlendiren Yıldırım, “Türkiye araç kiralama sektörü yılın ilk iki ayı (Ocak-Şubat), 2019’a göre yaklaşık yüzde 18 oranında büyüdü. Mart ayı ile birlikte başlayan pandemi döneminin ilk iki ayında (Nisan-Mayıs) yüzde 65 oranında bir küçülme gerçekleşti.

Yaz döneminde artan talepler ile birlikte 2019’daki hacme geri dönüldü. Yılın genelinde ise sektörün 2019’a göre aynı hacimde kalarak yaklaşık 3,1 Milyar TL seviyesinde kapandığını görmekteyiz.

2021 yılında kendi ekosistemini oluşturan dünya markalarının sektörü yeniden tanımlayacağını düşünüyoruz. Gelecekte tüketicilerin farklı ihtiyaçlarını tek bir kanal üzerinden yapma istekleri artmaya devam edecektir.

Burada yapmamız gereken, ihtiyaçları iyi analiz ederek zaman planlamasını doğru yapabilmek. Pandemi şartlarının olumluya dönmesi durumunda özellikle 2021’in ikinci çeyreğinde talepte oldukça önemli bir artış olacağı kanısındayız” dedi.

# Kiralık araçlar ile şehirler arası seyahatlerde büyük artış | NTV
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
AK Parti'li Ahlatcı: "TMO çiftçimizin tüm ürününü satın alarak mağduriyeti giderecek"
AK Parti'li Ahlatcı: "TMO çiftçimizin tüm ürününü satın alarak mağduriyeti giderecek"
Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti: İlk etapta 300 işçi alacak
Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti: İlk etapta 300 işçi alacak
Yağış ve sel baskınları pazar fiyatlarını etkiledi
Yağış ve sel baskınları pazar fiyatlarını etkiledi
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
TÜROB, 2021 yılında üyelerinden aidat almayacak
TÜROB, 2021 yılında üyelerinden aidat almayacak

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim