• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ters Köşe
  3. Sarıgül'den Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması
Ters Köşe
Yayınlanma: 21 Ocak 2021 - 14:24

Sarıgül'den Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Ankara’da basın mensuplarıyla bir araya geldi.Sarıgül, Türkiye’de büyük ve cesur bir değişime ihtiyaç olduğunu, bu nedenle göreve talip olduklarını ve partiyi kurduklarını söyledi.Sarıgül, il teşkilatlarını oluş.

Ters Köşe
21 Ocak 2021 - 14:24
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sarıgül’den Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Ankara’da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sarıgül, Türkiye’de büyük ve cesur bir değişime ihtiyaç olduğunu, bu nedenle göreve talip olduklarını ve partiyi kurduklarını söyledi.

Sarıgül, il teşkilatlarını oluşturmaya devam ettiklerini, haftada 2-3 ilde iktidara hazırlık merkezlerini açarak, 1 Haziran’da partinin genel kongresini yapacaklarını belirtti.

‘NE SOLUN NE SAĞIN BEKÇİSİ DEĞİLİZ’

Sarıgül, “Biz, bugün siyaset sahnesinde yer alan hiçbir partinin ne yedeği, ne hizbi, ne de parti içi kliği değiliz. Biz bugün siyaset sahnesindeki partilerin hiçbirinin benzeri, ortağı, takipçisi ya da gölgesi değiliz. Biz, yepyeni bir siyaset anlayışı ile Türkiye'nin 83 milyonunun dertlerine çare olmak üzere gelen Türkiye partisiyiz. Biz hiç kimsenin sofrasından pay almaya gelmiyoruz. Biz, bu ülkenin tüm insanlarına zengin ve bereketli bir vatan sofrası kurmaya geliyoruz. Bu sofrada herkese yer olacaktır. Bu sofrada herkesin karnı doyacaktır. Biz ne solun ne sağın bekçisi değiliz. Türkiye artık soğuk savaş döneminin kalıplarına mahkum edilemez. Bu kavramlar eskimiş ve değerini yitirmiştir. Biz hiçbir ideolojinin, hiçbir ayrımcılığın ne sözcüsü ne de odağıyız. Biz bölmeye değil, birleştirmeye geliyoruz” dedi.

‘GENEL BAŞKANI ÜYELER SEÇECEK’

Sarıgül, partiyi Türkiye'nin değişim ihtiyacına uygun olarak en demokratik teşkilat modeli ile kurduklarını vurgulayarak, “Siyaseti delege ağalarının, kongre kurtlarının, hizip odaklarının hegemonyasından kurtarıyoruz. Partimizin genel başkanı, partimize üye olan tüm yurttaşların oyuyla seçilecek. Artık delegeler yok, tüm üyeler var. Partiyi iki dönemde iktidara taşıyamayan genel başkan görevi yeni bir isme bırakacak” diye konuştu.

‘HAZİNE ARAZİLERİ VATANDAŞA’

Sarıgül, iktidara geldiklerinde büyük projeleri; eğitim, sağlık ve adaletle ilgili büyük yasal değişikliklerde referandum yapacaklarını, belediye meclislerinde verilen kararların yüzde 90’ını referandumla halka soracaklarını kaydetti.

Sarıgül, kamunun vatandaşın başvurusunu 24 saatten fazla geciktirmeyeceğini, hiçbir davanın 1 yıldan uzun sürmeyeceğini belirtti.

Sarıgül, hazine arazilerini evsiz vatandaşlara vererek barınma sorununu çözeceklerini, ilk evini alan vatandaştan vergi almayacaklarını, ilk eve sahip olmak isteyenlere çok düşük faizle kredi vereceklerini, vatandaşın ilk arabasını vergisiz satın alacağını belirtti.

Sarıgül, üniversitelerde rektörü öğrenciler ve hocaların birlikte seçeceğini, devlet kurumlarına yapılan telefon aramalarının ücretsiz olacağını belirterek, “Türkiye kendisi ve dünya ile barışık bir ülke olursa, kaynak da gelir, refah da gelir” ifadelerini kullandı.

‘KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ’

Sarıgül, açıklamalarının ardından soruları da cevaplayarak, ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin, “Türkiye Değişim Partimiz, yapılacak ilk seçimde ittifak yapacaktır. Biz en geniş ittifakı yapacağız. Biz bütün Türkiye ile ittifak yapacağız. Hiç bir bölge, mezhep, kültür farkı gözetmeden Türkiye’mizle ittifak yapacağız. İttifak yapan partiler özellikle muhalefet partileri oylarını gizleyen, kendi koltuklarını korumak isteyenler, oylarının gerçeğinin görünmesine sempatik bakmayanlar. O nedenle Türkiye Değişim Partisinin bir oyu bile kıymetlidir. Biz kendi adayımızı çıkaracağız, kendi adayımızla seçime gireceğiz. Biz Ankara’ya kiracı olmaya değil ev sahibi olmaya geldik. Bizim adayımız fark yaratacak, bizim adayımızın farkı olacak” dedi.

Sarıgül, “Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusu üzerine, “Partimiz öylesine demokratik ki o gün geldiği zaman bütün kurullarıyla detaylı bir şekilde tartışacak, kararını en güzel şekilde verecek” dedi.

‘MECUT SİSTEMİ DOĞRU BULMUYORUZ’

Sarıgül, sistem tartışmalarıyla ilgili de demokratik parlamenter sistemi savunduklarını ifade ederek, “Ama bunu da oy meselesi yapmamız lazım, bunu bir kavga haline getirmemek lazım. Mevcut sistemi doğru bulmuyoruz. Cumhurbaşkanı makamının sığınma limanı olmasını istiyoruz. Partili cumhurbaşkanlığı makamının doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu konuda siyasi partilerle konuşarak ortak bir çözüm bulmak lamız. Biz ana konularda siyaset yapılmasını arzu etmiyoruz” diye konuştu. (DHA)

İlginizi ÇekebilirSarıgül: İktidara karşı güven giderek azalıyorSarıgül: İktidara karşı güven giderek azalıyor
# Sarıgül’den
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
İstanbul’da ilginç olay: Yanan otomobili kartopu ile söndürmeye çalıştılar
İstanbul’da ilginç olay: Yanan otomobili kartopu ile söndürmeye çalıştılar
Mezar başında itiraf etmişti; mahkemede reddetti
Mezar başında itiraf etmişti; mahkemede reddetti
Elektrikli battaniye yaşlı çifti öldürdü
Elektrikli battaniye yaşlı çifti öldürdü
Çaldıkları jeneratör için ilan verip jandarmaya satmaya kalkıştılar
Çaldıkları jeneratör için ilan verip jandarmaya satmaya kalkıştılar
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Fil hastası yaşlı kadın evde hapis kaldı
Fil hastası yaşlı kadın evde hapis kaldı

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim