• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ters Köşe
  3. 'Terör propagandası' yapmak suçundan yargılanan sahte hocaya tahliye
Ters Köşe
Yayınlanma: 12 Şubat 2021 - 17:02

'Terör propagandası' yapmak suçundan yargılanan sahte hocaya tahliye

İstanbul Esenler'de kendisini hoca olarak tanıttığı kadınları evliliklerini kurtarma vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla, ‘dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 7 yıla kadar hapsi istenen sanık Burhan Dalğali hakkında sosyal medyada yer alan .

Ters Köşe
12 Şubat 2021 - 17:02
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
‘Terör propagandası’ yapmak suçundan yargılanan sahte hocaya tahliye
İstanbul Esenler'de kendisini hoca olarak tanıttığı kadınları evliliklerini kurtarma vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla, ‘dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 7 yıla kadar hapsi istenen sanık Burhan Dalğali hakkında sosyal medyada yer alan başka fotoğraflar nedeniyle ‘terör örgütü propagandası yapmak' suçundan dava açılmıştı.

Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 yıla kadar hapis istemiyle açılan davadan tahliye edilen ancak ‘terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutukluluğu devam eden sanık Dalğali'nin yargılanmasına başlandı. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Burhan Dalğali ile avukatı hazır bulundu.

“HDP’NİN ADININ GEÇTİĞİ YERDE BULUNMAYACAĞIM”

Sanık Burhan Dalğali savunmasında, “PKK ile hiçbir alakam yoktur. O iftar yemeğine sadece iftar yemeği olduğu için gittim. Propaganda amaçlı bir dua yapmadım. PKK örgütüne karşı bir insanım. HDP üyeliğim kesinlikle yoktur. Beş vakit namaz kılan bir vatandaşım yalan söyleyemem. Ne bayrak, ne Abdullah Öcalan'ın resmini görmedim ama bundan sonra bana ders olsun ki asla HDP'nin adının geçtiği, resminin bulunduğu yerde bulunmayacağım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, dosyadaki mevcut delil durumu ve sanığın tutuklu kaldığı süre nedeniyle tahliyesini ve yargılamaya konu paylaşımları yapan Tuncer Dalğali'nin tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Sanığın tutuklu kaldığı süre nedeniyle tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, sanık hakkında yurtdışına çıkış şeklinde adli kontrol hükmü uygulanmasına karar verdi. Mahkeme, Tuncer Dalğali'nin tanık olarak dinlenmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Burhan Dalğali'nin 21 Haziran 2015'te bir iftar programında çekilen fotoğraflarının akrabası olan ve hakkında ‘terör örgütü üyeliğinden' dava açılan Tuncer Dalğali tarafından sosyal medya hesabında ‘HDP İlçe binasında iftar' yazısıyla paylaşıldığı anlamıştı.

Programın yapıldığı yerde örgütü simgeleyen bayrakların bulunduğunun anlatıldığı iddianamede, Abdullah Öcalan başta olmak üzere birçok örgüt mensubunun resimlerinin duvarda asılı olduğu, örgütsel bayrakların bulunduğu ve Burhan Dalğali'nin masada elleri açık bir şekilde dua eder halde oturduğu anlatıldı. İddianamede, şüpheli Burhan Dalğali'nin ‘terör örgütü propagandası' yapmak suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapsi talep edildi. (İHA)

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
İstanbul’da ilginç olay: Yanan otomobili kartopu ile söndürmeye çalıştılar
İstanbul’da ilginç olay: Yanan otomobili kartopu ile söndürmeye çalıştılar
Mezar başında itiraf etmişti; mahkemede reddetti
Mezar başında itiraf etmişti; mahkemede reddetti
Elektrikli battaniye yaşlı çifti öldürdü
Elektrikli battaniye yaşlı çifti öldürdü
Çaldıkları jeneratör için ilan verip jandarmaya satmaya kalkıştılar
Çaldıkları jeneratör için ilan verip jandarmaya satmaya kalkıştılar
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Paraşütçünün telesiyeje takıldığı anlar kamerada
Paraşütçünün telesiyeje takıldığı anlar kamerada

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim