• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜRKBESD, Türkiye beyaz eşya sektörü raporunu yayımladı
Ekonomi
Yayınlanma: 03 Şubat 2021 - 17:52

TÜRKBESD, Türkiye beyaz eşya sektörü raporunu yayımladı

İlişkili Haberler Beyaz eşya satışları geçen yıl yüzde 16 arttı Beyaz eşyada ihracat salgın nedeniyle yıllık yüzde 52 düştü Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), "Geleceği bugün şekillendirmek" adlı sektör raporunu, Sanayi ve Teknolo.

Ekonomi
03 Şubat 2021 - 17:52
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TÜRKBESD, Türkiye beyaz eşya sektörü raporunu yayımladı

İlişkili Haberler

Beyaz eşya satışları geçen yıl yüzde 16 arttı
Beyaz eşya satışları geçen yıl yüzde 16 arttı

Beyaz eşyada ihracat salgın nedeniyle yıllık yüzde 52 düştü
Beyaz eşyada ihracat salgın nedeniyle yıllık yüzde 52 düştü

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), "Geleceği bugün şekillendirmek" adlı sektör raporunu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katıldığı online bir buluşma ile açıkladı.

"EKONOMİMİZİ BU KOŞULLARDA DAHİ BÜYÜTMEYİ BAŞARDIK"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, raporun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, üretimi emek yoğun sektörlerden, orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarına kaydırma ve çeşitlendirme politikalarının pandemi dönemindeki sıkıntıları aşmaya yardımcı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Turizm ve hizmet sektörlerinde yaşanan daralmayı gıda ve imalat sanayimizin yüksek performansı dengeledi. Böylece ekonomimizi bu koşullarda dahi büyütmeyi başardık. Burada elbette öne çıkan sektörlerden biri hem içerde hem dışarda artan talebi karşılamada büyük bir gayret gösteren dayanıklı tüketim malları imalat sanayi oldu.

Dayanıklı tüketim malları dediğimizde de en büyük pay siz beyaz eşya imalatçılarımızda. Ben bu süreçte gösterdikleri üstün gayret için sektördeki tüm üreticilerimizi ve emekçilerimizi tebrik ediyorum.

Pandemi döneminde ortaya konulan bu başarının, sektörün uluslararası pazarlardaki konumunu pandemi sonrasında çok daha da kuvvetlendireceğine inanıyorum" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank
"TEKNOLOJİ ÜSSÜ HALİNE GELEBİLİRİZ"

Tanıtım toplantısının açılışında konuşan TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, "Türkiye Beyaz Eşya Sektörü yılda 4,5 milyar dolar civarında ihracat yapan ve yaklaşık 4 milyar dolar dış ticaret fazlası veren lokomotif bir sektör.

TÜRKBESD olarak kurulduğumuz 1986 yılından bu yana dünyanın dört bir yanına ihracat gerçekleştiriyoruz. 2000’li yıllardan itibaren ivme kazanan ihracatımız son 20 yılda 10 kat arttı. İhracatımızın toplam satışlarımız içerisindeki payı yüzde 75’in üzerinde, dünyada 170 ülkeye ihracatımız bulunuyor.

Amacımız dünyanın ikinci büyük üretim merkezi konumundaki Türkiye beyaz eşya sektörünü, hızlıca büyütmektir. Büyüme alanımız dijital beyaz eşya üretimi ve ihracatı olacaktır. Ülkemizi beyaz eşya üretiminde dünyada bir teknoloji üssü haline getirebiliriz.

Birbirleriyle konuşan akıllı cihazlar, önümüzdeki dönemde giderek yaygın hale gelecek.

Cari fazla veren sektörümüz dijital beyaz eşya üretimiyle bunu daha da artıracak ve beyaz eşya tamamıyla yüksek teknoloji içeren ürün haline gelecek. Büyüyen dünya beyaz eşya pazarından daha fazla pay alabilmek ülkemizin uluslararası rekabet gücüne ve ekonomisine de önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Dinçer, konuşmasında 35 yıllık geçmişe sahip TÜRKBESD’in Arçelik, BSH, Dyson, Electrolux, Haier Europe, Silverline ve Vestel olmak üzere üye firmaları ile sektörün yüzde 90’ını temsil ettiğini ve yeni üyelerin katılımıyla etki alanını genişlettiğini ifade etti.

600 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

Türkiye beyaz eşya sektörünün 60.000 kişiye doğrudan 600.000 kişiye dolaylı istihdam sağlayan; 500 adet KOBİ büyüklüğünde yardımcı sanayi, 15.000 adet perakende satış noktası ve 3500 adet satış sonrası hizmet ağı ile çok büyük bir ekosistem olduğunu belirten Can Dinçer, sektörün Ar-Ge gücünün altını çizdi.

TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer
Ar-Ge kapasitesiyle Avrupa ekonomileri için ürün ve teknolojiler geliştirildiğini vurgulayan Dinçer, "Dünyanın alternatif tedarik ve üretim merkezi arayışına girdiği bu dönemde, değişen koşullara hızla uyum sağlayan üretim kabiliyetimiz, Ar-Ge’miz, güçlü yan sanayimiz, nitelikli iş gücümüz ve özellikle Avrupa'ya coğrafi yakınlığımız ile ülkemiz ve sektörümüz adına büyük başarı potansiyeli görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünyada beyaz eşya sektörüne yön veren başlıca trendleri sürdürülebilirlik, enerji verimliliği, dijitalleşme ve çok kanallı alışveriş olarak sıralayan Dinçer, TÜRKBESD üyelerinin bu alanlardaki çalışmalarından da bahsetti.

NTV Google News'e abone ol
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te NTV'ye abone olun.
Abone Ol
# TÜRKBESD
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
AK Parti'li Ahlatcı: "TMO çiftçimizin tüm ürününü satın alarak mağduriyeti giderecek"
AK Parti'li Ahlatcı: "TMO çiftçimizin tüm ürününü satın alarak mağduriyeti giderecek"
Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti: İlk etapta 300 işçi alacak
Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti: İlk etapta 300 işçi alacak
Yağış ve sel baskınları pazar fiyatlarını etkiledi
Yağış ve sel baskınları pazar fiyatlarını etkiledi
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Rıza Çalımbay ve Mesut Bakkal’dan maç sonu değerlendirmesi
Rıza Çalımbay ve Mesut Bakkal’dan maç sonu değerlendirmesi

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim