• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Üreticinin yem maliyeti düşecek
Ekonomi
Yayınlanma: 26 Nisan 2023 - 09:47
Güncelleme: 26 Nisan 2023 - 09:50

Üreticinin yem maliyeti düşecek

Denizli'de kırsala verdiği desteklerle üreticilerin yüzünü güldürmeyi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçedeki 4 bin 450 üreticiye 125 tonluk silajlık mısır tohumu desteği veriyor.

Ekonomi
26 Nisan 2023 - 09:47
Güncelleme: 26 Nisan 2023 - 09:50
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Üreticinin yem maliyeti düşecek
Denizli'de kırsala verdiği desteklerle üreticilerin yüzünü güldürmeyi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçedeki 4 bin 450 üreticiye 125 tonluk silajlık mısır tohumu desteği veriyor.

Denizli'de kırsal alanda yaşayan vatandaşların desteklenmesi ve tarımda yüksek ürün veriminin elde edilebilmesi amacıyla çiftçileri yalnız bırakmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, üreticinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu çerçevede, Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde yüzde 50 hibeli "Yerli Silajlık Mısır Yetiştiriciliği Projesi" ile Acıpayam, Baklan, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde 4 bin 450 üreticiye 125 tonluk silajlık mısır tohumu desteği veriyor. Hayvanların kaliteli kaba yem ihtiyaçlarını karşılayarak et ve süt üretim miktarını ve kalitesini artırmak amacıyla hayata geçirilen proje ile 17 ilçede toplam 53 bin 400 dekar alanda üretim yapılacak. Bu çerçevede, silajlık mısır tohumları için ilk dağıtım töreni Acıpayam Düğün Salonu'nda düzenlendi. Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Denizli Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, çiftçiler ve davetliler katıldı.

Başkan Zolan'a teşekkür

Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, göreve geldikleri ilk günden itibaren Başkan Osman Zolan'ın kendilerine her şartta destek olduğunu belirterek, verilen katkılar sayesinde daha fazla üreticiye ulaştıklarını söyledi. Başkan Zolan'ın kendilerinin bir ağabeyi gibi olduğunu kaydeden Çınar, "Her daim bizim yanımızda durdu, tarımsal konularda kendisine ne söylediysek yaptı. Kendisine ve tüm ekibine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" dedi. Acıpayam Kaymakamı Gürbüz de, göreve başladığı ilk günden bu yana Büyükşehir Belediyesinin tarıma verdiği destekleri yakından takip ettiğini ifade ederek, Başkan Osman Zolan'a teşekkür etti. Hataylı olduğunu ifade eden Kaymakam Gürbüz ayrıca ülkeyi yasa boğan depremin ardından bölgede seferber olan Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Başkan Zolan'a ayrıca teşekkür etti.

Hizmet destanları yazdık

Başkan Osman Zolan ise, bir ülkenin ayakta kalabilmesi ve tam bağımsız olabilmesi için savunma sistemleri ve enerji kaynaklarının yerli ve milli olmasının yanı sıra gıda ihtiyacını da kendi kendine karşılayabilmesinin öneminden bahsetti. Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınma konusunda pek çok yatırım ve hizmet gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Zolan, üreten insanın çok kıymetli olduğunu vurgulayarak, "Sizler bizim başımızın tacısınız. Allah size sağlıklı, huzurlu, uzun ömürler versin. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerin yanında olmak bizim asli vazifemizdir. 2014'te Büyükşehir olduğumuz zaman sizlere söylediğimiz bir söz vardı. 'Sizlerden bir şey almaya değil, sizlere hizmet etmeye geliyoruz. Denizli'de ne varsa tüm ilçelerimizde o olacak' demiştik. Hamdolsun şehrimizin dört bir tarafında hizmet destanları yazdık, dokunmadık yer bırakmadık" dedi.

Yem maliyeti düşecek

Büyükşehir Belediyesinin altyapıdan üstyapıya, spor alanlarından yeşil alanlara uzanan yatırımlarının yanı sıra kırsal kalkınmaya yönelik de 50 kalemi aşkın projeyi hayata geçirdiğini anlatan Başkan Zolan, silajlık mısır tohumu desteğinin hayvan yetiştiricilerinin yem maliyetini düşüreceğine dikkati çekti. Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birlik ve beraberliğimizi hangi şartlar altında olursa olsun muhafaza etmek durumdayız. Birlikte yürüdüğümüz zaman aşamayacağımız engel, ulaşamayacağımız hedef yoktur. Allah birliğimizi, dirliğimizi, huzurumuzu bozmasın inşallah. Katılımınız için teşekkür ediyor, ürünlerinizin şimdiden bereketli olmasını diliyorum." Konuşmaların ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler çiftçilere silajlık mısır tohumlarını teslim etti.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
AK Parti'li Ahlatcı: "TMO çiftçimizin tüm ürününü satın alarak mağduriyeti giderecek"
AK Parti'li Ahlatcı: "TMO çiftçimizin tüm ürününü satın alarak mağduriyeti giderecek"
Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti: İlk etapta 300 işçi alacak
Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti: İlk etapta 300 işçi alacak
Yağış ve sel baskınları pazar fiyatlarını etkiledi
Yağış ve sel baskınları pazar fiyatlarını etkiledi
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Direğe çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Direğe çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim