• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Yunanistan'ın kara lekesi: 201 yıllık acı Mora Katliamı
GENEL
Yayınlanma: 23 Eylül 2022 - 20:13
Güncelleme: 23 Eylül 2022 - 20:50

Yunanistan'ın kara lekesi: 201 yıllık acı Mora Katliamı

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde, 1821 yılında Yunanlıların Türk ve Müslüman toplumuna yönelik katliamında hayatını kaybedenleri anma programı düzenlendi.

GENEL
23 Eylül 2022 - 20:13
Güncelleme: 23 Eylül 2022 - 20:50
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yunanistan'ın kara lekesi: 201 yıllık acı Mora Katliamı
Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde, 1821 yılında Yunanlıların Türk ve Müslüman toplumuna yönelik katliamında hayatını kaybedenleri anma programı düzenlendi.

201 yıllık acı Mora katliamı unutulmuyor. Edirne Balkan Türkleri Federasyonu tarafından Babaeski ilçesinde, 1821 Mora katliamında Türk-Müslüman toplumuna uygulanan soykırımda hayatını kaybedenleri anma programı düzenlendi. Çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen anma programına federasyon yetkilileri, üyeleri ve üye dernekler katıldı.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hacıoğlu, Türk ve Müslüman topluluğuna yapılan katliamı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, "Bugün Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu'na üye 48 vilayetin 10 merkezi federasyon bünyesinde eş zamanlı aynı gün içerisinde 201 yıl önce Yunanlıların, Yunan çetelerinin ve dış güçlerin destekleriyle Mora'da başlatılan Türk ve Müslüman toplumuna karşı uyguladıkları asimilasyonu anmaktayız. Adana'da, İzmir'de, Bursa'da, Samsun'da ve Trakya'yı temsilen bugün burada Babaeski'de bir anma programı düzenliyoruz. Yunanlılar 201 yıl önce bu katliamı maalesef kabul etmiyorlar. Bunu uluslararası arenada yokmuş gibi saymak için çalışıyorlar" dedi.

"Yunanistan'a göç eden, savaşlardan kaçan, ülkelerinde olumsuz durumlardan Avrupa'ya sığınmak isteyen göçmenlere uygulamış olduğu insanlık dışı muamelelere şahit oluyoruz"

Yunanistan'ın Avrupa'ya sığınmak isteyen göçmenlere aynı şekilde uygulamış oldukları insanlık dışı muamelelere şahit olduklarını vurgulayan Hacıoğlu, "Bugün de Yunanistan maalesef aynı şekilde devam ediyor. Bugün malumunuz basından takip ediyorsunuzdur. Türkiye'den veya başka bir bölgeden Yunanistan'a göç eden, savaşlardan kaçan ülkelerinde olumsuz durumlardan Avrupa'ya sığınmak isteyen göçmenlere uygulamış olduğu insanlık dışı muamelelere şahit oluyoruz. Biz bu tür anma törenlerinde bu söylemlerle hiçbir zaman kin ve nefret tohumları ekmek istemiyoruz. Tam aksine bizler diyoruz ki tarihi unutmayacağız. Geçmişimizi unutmayacağız ki geleceğimize emin adımlarla bakabilelim, yürüyebilelim. Yüce Allah bize bu coğrafyayı nasip etmiş. Bu komşularla yaşamak zorundayız. Biz her zaman dünyada barış, ülkemizde barış istiyoruz. Kuruluş amaçlarımız, Balkan Türkleri Derneğinden başlayarak federasyonların ve konfederasyon tüzüklerini kuruluş amaçlarımızın ana başlıklarından bir tanesi Balkan ülkelerinde yaşayan kandaşlarımız Türkler ve akrabalarımız Müslüman toplulukların o yaşadıkları ülkelerde, ülkelerin yasalarına uygun bir şekilde, barış içerisinde ve refah içerisinde yaşamaları için katkı sağlamaktır ve Türkiye ile Bulgaristan başta olmak üzere, Batı Trakya, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Romanya, Moldovya, Gagavuzya'daki kardeşlerimiz bunların orada eşit şekilde, eşit vatandaş olarak yaşamaları için gayret gösteriyoruz. Nasıl ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti her vatandaşına eşit şekilde davranıyor, sosyal hayatın tüm alanlarında tüm vatandaşlarına eşit şekilde fırsat veriyor ise Balkanlar'da yaşayan insanlarımızın da aynı şekilde yaşamasını istiyoruz. Az önce bahsettiğim gibi Yunanistan kendi yapmış olduğu yani tarihine kara leke. Bu kanlı asimilasyon girişimlerini ve insanları katlettiği olayları yok sayıyor. Herkes kendi tarihine baksın. Çameria gibi Mora Katliamı da Yunanistan'ın tarihinde kara bir leke olarak kalacak. Bizler bir sivil toplum kuruluşu olarak bu katliamları, bu asimilasyon girişimlerini asla unutmayacağız, unutturmayacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından araştırmacı-tarih öğretmeni Cevat Sedes, katılımcılara 1821 Mora katliamı hakkında bilgilendirmede bulundu.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Ayvalık'ta gecikmeli Kabotaj Bayramı coşkusu
Ayvalık'ta gecikmeli Kabotaj Bayramı coşkusu
Fethiye'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yarışmalarla kutlandı
Fethiye'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yarışmalarla kutlandı
Datça'da Kabotaj Bayramı kutlamaları
Datça'da Kabotaj Bayramı kutlamaları
Sinop'ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı
Sinop'ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov: "ABD yönetimini Rusya ile doğrudan askeri çatışmaya yol açabilecek durumdan kaçınmaya çağırıyoruz"
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov: "ABD yönetimini Rusya ile doğrudan askeri çatışmaya yol açabilecek durumdan kaçınmaya çağırıyoruz"

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim