• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Alanyaspor'un yüzde 50 borçlanması oy birliği ile kabul edildi
Spor
Yayınlanma: 02 Kasım 2022 - 16:16
Güncelleme: 02 Kasım 2022 - 17:10

Alanyaspor'un yüzde 50 borçlanması oy birliği ile kabul edildi

Yeni çıkan spor yasası nedeniyle borçlanmayı arttırmak için Olağanüstü Seçimsiz Genel Kurul'a giden Corendon Alanyaspor'da gelirlerinin yüzde 50 oranında borçlanabilmesi ve devlet bankasına geçişi oybirliği ile kabul edildi.

Spor
02 Kasım 2022 - 16:16
Güncelleme: 02 Kasım 2022 - 17:10
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Alanyaspor'un yüzde 50 borçlanması oy birliği ile kabul edildi
Yeni çıkan spor yasası nedeniyle borçlanmayı arttırmak için Olağanüstü Seçimsiz Genel Kurul'a giden Corendon Alanyaspor'da gelirlerinin yüzde 50 oranında borçlanabilmesi ve devlet bankasına geçişi oybirliği ile kabul edildi.

Corendon Alanyaspor, yeni çıkan spor yasası nedeniyle gelirinin yüzde 25'i oranında borçlanması kararının değişimi ve devlet bankasına geçiş için Olağanüstü Seçimsiz Genel Kurul'a gitti. Divan başkanlığını Cengiz Aydoğan, divan üyeliğini ise Faruk Nafiz Koçak ve Hasan Hacıince'nin yaptığı genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) toplantı salonunda gerçekleşen genel kurula Corendon Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Süper Lig kulüp başkanlarıyla olan programı nedeniyle katılamadı. Video kaydı ile kurula hitap eden Başkan Çavuşoğlu, yeni değişen spor yasası sebebiyle alınması gereken kararlar olduğunu ve bu nedenle genel kurula gittiklerini söyledi. Alanyaspor'a 12 yıldır başkanlık yaptığını hatırlatan Başkan Çavuşoğlu, Süper Lig'de yedinci yıla girdiklerini ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, yönetimine teşekkür etti.

"Biz Alanyaspor'u Süper Lig'de tutmaya devam edecek miyiz, etmeyecek miyiz?"

Yayın gelirlerinin düştüğünü ve döviz artışından dolayı yabancı futbolcuların ödemelerinin dövizle gerçekleşmesi nedeniyle Süper Lig'de kulüp yönetmenin çok zorlaştığını dile getiren Başkan Çavuşoğlu, Alanyaspor'un sabit gelir kaynaklarının yok denilecek kadar az olduğunu aktardı. Sabit gelir kaynaklarının az olmasının vahim olduğunu sözlerine ekleyen Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Buradan özellikle şehrimizi yöneten büyüklerimize ve Alanya'da sivil toplum örgütleri dahil olmak üzere Alanya'nın dinamiklerine buradan bir kez daha seslenmek istiyorum. Biz Alanyaspor'u, Süper Lig'de tutmaya devam edecek miyiz, etmeyecek miyiz? Buna hep birlikte bir karar vermemiz lazım. Çünkü bu şartlarda gerçekten Süper Lig'de kulüp idare etmek çok zor. Çünkü gelirler, üçte ikisini karşılamıyor. Geçen sene ligi beşinci bitirmemize rağmen aldığımız para, yayın hakları vesaire kulübün üçte bir bütçesi. Bu sene sponsor gelirlerimizi biraz daha arttırdık. Arttırmamıza rağmen yine yüzde 30, yüzde 40'a yakın bütçe açığı ortaya çıkıyor. Eskiden futbolcu satıyorduk. Bir şekilde döndürüyorduk. Her zaman futbolcu satacağız diye bir şey yok. Bu sene görüşmeler oldu ama kısmet olmadı" dedi.

"Hasan Çavuşoğlu'nun ya da Alanyaspor yönetiminin kulübü değil"

Süper Lig'de bulunan tüm kulüplerin işlerinin zor olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Çavuşoğlu, Alanyaspor'un, Süper Lig'de bugüne kadar gelmesinin şaşırtıcı olduğunu söyledi. Kulübü nereye kadar götürebileceklerinin tartışılması gerektiği vurgusunda bulunan Başkan Çavuşoğlu, "Sonra kimse bu kulüp neden böyle oldu? Bu kulüp neden geriye gitti? Kimse bunun müzakeresini yapmasın. Biz Alanyaspor'a, Alanya olarak ne veriyoruz, ne katıyoruz, ne kadar sahip çıkıyoruz? Bunu bir kere topyekun olarak masaya yatırmak lazım" ifadelerini kullandı.

Stat doluluk oranlarıyla ilgili sitemde bulunan Hasan Çavuşoğlu, "Baktığımız zaman geçen sene ligi beşinci sırada bitirdik. Bugün bakıyoruz, 2 bin 500- 3 bin taraftar geliyor. Bu tribünlerin aslında dolması lazım. Bu kulüp, şehrin kulübü. Hasan Çavuşoğlu'nun ya da Alanyaspor yönetiminin kulübü değil. Bizler bugün varız. Yarın bir başkaları burayı yönetecek. İnşallah bugünkü genel kurulumuz da kulübümüze hayırlı ve uğurlu olur. Biz de yapmak istediklerimizi hep beraber yapmaya çalışırız. Ben bugün katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Çavuşoğlu'nun konuşmasının ardından Alanyaspor'un borçlanma konusunda, devlet bankasına geçiş süreci ve gelirlerinin yüzde 25'ten yüzde 50'ye kadar borçlanması kararı, oy birliğiyle kabul edildi.


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Konyaspor, yeni sezon hazırlıklarına başladı
Konyaspor, yeni sezon hazırlıklarına başladı
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin kendisidir"
Aziz Yıldırım: "Direnişin ateşini yakan Fenerbahçe'nin kendisidir"
Kasımpaşa, sezonu açtı
Kasımpaşa, sezonu açtı
Manisa ekibi, NBA patentli Elijah Hughes'u kadrosuna kattı
Manisa ekibi, NBA patentli Elijah Hughes'u kadrosuna kattı
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Ortaca Orman Okulu Projesi'nde uygulamalı saha çalışması yapıldı
Ortaca Orman Okulu Projesi'nde uygulamalı saha çalışması yapıldı

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim