• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Çukurova Üniversitesi tarafından 'Çocuk İyilik Merkezi' kuruldu
SAĞLIK
Yayınlanma: 24 Mart 2023 - 13:13
Güncelleme: 24 Mart 2023 - 13:20

Çukurova Üniversitesi tarafından 'Çocuk İyilik Merkezi' kuruldu

Çukurova Üniversitesi önderliğinde Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı katılımı, yerli ve yabancı bağışçıların desteğiyle 'Çocuk İyilik Merkezi' kuruldu. Merkezde, 21 yaşından gün almamış çocukların ihtiyaç duyduğu tüm psikolojik ve ortopedik rehabilitasyonları ücretsiz olarak karşılanacak.

SAĞLIK
24 Mart 2023 - 13:13
Güncelleme: 24 Mart 2023 - 13:20
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çukurova Üniversitesi tarafından 'Çocuk İyilik Merkezi' kuruldu
Çukurova Üniversitesi önderliğinde Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı katılımı, yerli ve yabancı bağışçıların desteğiyle 'Çocuk İyilik Merkezi' kuruldu. Merkezde, 21 yaşından gün almamış çocukların ihtiyaç duyduğu tüm psikolojik ve ortopedik rehabilitasyonları ücretsiz olarak karşılanacak.

Tuncel, üniversite tarafından kurulan 'Çocuk İyilik Merkezi' hakkında açıklamada bulundu. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, büyük deprem felaketinin tüm toplumu etkilediği gibi, çocukları da derinden yaraladığını kaydederek, "Maalesef kaybettiğimiz, annesiz ve/veya babasız kalan, göçük altında kaldığı için ya da tedavi sürecinde tedavinin bir parçası olarak bazı uzuvlarını kaybeden çocuklarımız oldu. Hem depremin oluşturduğu korku, endişe, yakınlarının kaybedilmesi, geleceğin belirsizleşmesi gibi psikolojik etkiler hem de fiziksel travmanın vücuttaki etkileri nedeniyle hayatta kalan çocuklarımızın rehabilite edilmelerinin gelecekte onların sağlıklı yetişkinler olmasının en temel belirleyicilerden biri olacağı şüphesizdir. Bu evlatlarımızın ihtiyaç duydukları bütün rehabilitasyonları yapabilmek, topluma ruhen ve bedenen sağlıklı, bağımsız, üretken bireyler olarak katılabilmelerini sağlamak amacı ile Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü önderliğinde, Çukurova Üniversite Sanayi İşbirliği Vakfı katılımı, yerli ve yabancı bağışçılarımız ile birlikte "Çocuk İyilik Merkezi (ÇİM)" kurulmuştur. Bu Merkez Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde afet ve felaketlerden etkilenmiş 21 yaşından gün almamış çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu tüm psikolojik ve ortopedik rehabilitasyonları yurdun neresinde olurlarsa olsunlar ücretsiz olarak karşılatacaktır. Bu çok kıymetli hizmetin yanı sıra, bu Merkez Türkiye'nin afet rehabilitasyonları ve çocukların farklı afetlere hazırlanması konularında çok önemli bir eğitim ve araştırma merkezi olacaktır. Bu çocuklarımıza uzun vadede eğitimleri için ayrıca burs destekleri de verilmesi hedeflenmektedir" dedi.

ÇİM'in hizmetleri için başvuru sürecine de değinen Tuncel, "ÇİM'in hizmetlerinden yararlanmak için hastalar ya da yakınları doğrudan başvuru yapamayacaklar, ancak hekimleri vasıtası ile başvurabileceklerdir. Türkiye'nin her yerinden afet ve felaketlerden etkilenmiş hastalar için sadece kendilerini takip eden fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları, ortopedi ve travmatoloji uzmanları, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları ve aile hekimleri 'https://cocukprotez.org/' internet sitesi üzerinden hasta bilgileri ile hastalar adına başvuru yapabileceklerdir. Bu hastalar için destek kararı bilimsel komisyonca incelenerek onayladığında, gerekli tıbbi ve ortopedik desteklerin tamamı ücretsiz sağlanacaktır. Ayrıca çocuklara ve ailelerine bu konularda eğitim destekleri de verilebilecektir. Herhangi bir uzvunu kaybeden hastalarda, psikoterapi ve rehabilitasyon çalışmaları bir an evvel başlanmalıdır. Protez aşamasına gelindiğinde ise bu evlatlarımızın, Çukurova Üniversitesi Kampüsü içinde kurduğumuz ÇİM'de ya da Adana'ya gelemiyorlarsa kendilerine yakın şehirlerdeki uygulama merkezlerinde bu hizmete ulaşmaları sağlanacaktır. Bu bakımdan, merkezimiz kontrol, kaynak bulma, protokol geliştirme ve uygulama merkezi olarak çalışırken, aynı zamanda farklı illerde üniversite ve eğitim araştırma hastaneleri ile koordinasyon sağlayarak uyum içinde çalışacaktır" ifadeleri kullandı.

Tuncel, merkeze ulaşan başvuru formlarının her hafta yapılacak olan konseyde değerlendirileceğini belirterek şunları kaydetti:

"Konseyde proje yöneticisi, pediatrist, FTR uzmanı, ortopedi ve travmatoloji uzmanı, psikiyatrist ve protez teknisyeni yer alacaktır. Hastanın bu tedaviler için uygun olup olmadığına ve uygun değilse neden uygun olmadığına bu konsey karar verecektir. Desteklenmesine karar verilen hastalar ve formu dolduran doktorları Merkezimizce aranarak, karar bildirilecek ve protezin nerede yapılacağına ve psikoterapi ve fizyoterapi alıp almadıklarına dair bilgi alışverişi yapılacaktır. Hastalarımız digital bir takip sistemi ve arşivleme sistemi ile Merkezimiz tarafından takip edilecektir. Hastalar 3-6 aylık periyotlar ile izlenecek ve yenilenmesi gereken protezler aynı mekanizma ile Merkezimiz tarafından yenilenecektir. ÇİM'in hizmetlerine fon sağlamak için Bridge to Türkiye Funds (BTF) önderliğinde CATE Projesi hayata geçirilmiş olup çevrim içi hizmet vermek için 'https://cocukprotez.org/' web sayfası hazırlanmıştır. Web sayfamızdan çalışmalarımız, merkezimizin misyon/vizyon/hedefleri ve kurucu ortaklarımızla ilgili ilgili detaylı bilgiye ulaşılabilir."


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Alanya'da tatil sürecinde acil serviste 12 bin 609 hastaya sağlık hizmeti verildi
Alanya'da tatil sürecinde acil serviste 12 bin 609 hastaya sağlık hizmeti verildi
Muş Devlet Hastanesi Onkoloji Bölümüne doktor atandı
Muş Devlet Hastanesi Onkoloji Bölümüne doktor atandı
Büyükşehirden akülü sandalye desteği
Büyükşehirden akülü sandalye desteği
Ukraynalı hasta Manisa Şehir Hastanesini tercih etti
Ukraynalı hasta Manisa Şehir Hastanesini tercih etti
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Osmaniye'de odunların arasında bulunan yavru sincaplar doğaya bırakıldı
Osmaniye'de odunların arasında bulunan yavru sincaplar doğaya bırakıldı

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim