• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. ÇEVRE
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Afetlerin yaralarını hep birlikte sardık"
ÇEVRE
Yayınlanma: 30 Haziran 2023 - 13:14
Güncelleme: 30 Haziran 2023 - 13:20

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Afetlerin yaralarını hep birlikte sardık"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kahramanmaraş başta olmak üzere depremden etkilenen bölgelerimiz afetlere karşı en dirençli bölgelerimiz olacaktır" dedi.

ÇEVRE
30 Haziran 2023 - 13:14
Güncelleme: 30 Haziran 2023 - 13:20
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Afetlerin yaralarını hep birlikte sardık"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Kahramanmaraş başta olmak üzere depremden etkilenen bölgelerimiz afetlere karşı en dirençli bölgelerimiz olacaktır" dedi.

Yılmaz, 6 Şubat tarihinde yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından TOKİ tarafından Kahramanmaraş'ta inşa edilen deprem konutlarını yerinde inceledi. Dulkadiroğlu ilçesindeki Gaffarlı Mahallesine inşa edilen konutlar hakkında yetkililerden bilgi alan Yılmaz, hazır hale getirilen örnek dairelerin birine girerek yapılan çalışmaları yakından gördü.

TOKİ uygulama alanında yaptığı incelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan Yılmaz, devlet ile milletin el ele vererek büyük afetin yaralarını hızlı bir şekilde sardığını söyledi.

"En kısa sürede tamamlayıp, hak sahiplerine teslim edeceğiz"

Deprem konutlarının afetlere karşı dirençli bir şekilde inşa etme gayretleri içerisinde olduklarını söyleyen Yılmaz, "Kahramanmaraş'ta sahada incelemeler yapıyoruz ve şu anda depremden sonra inşasına başlanmış bölgedeyiz TOKİ'nin gerçekleştirdiği projelerden birini az önce inceleme imkanı bulmuş oldum. Depremin yaralarını hızlı bir şekilde sarıyoruz ama depreme dirençli bir şekilde yapılarımızı inşa etme gayretindeyiz. Burada gördüğümüz yapılar sağlam zemine, zemin etütleri yapılarak afetlere karşı en iyi teknik olan tünel kalıp yöntemi ile gerçekleştirilen yapılar. TOKİ, biliyorsunuz 11 ilde 133 binden fazla konut inşa etmişti ve depremde iyi bir imtihan verdi TOKİ. Bu konutlarda bir can kaybı yaşanmadı, depreme karşı iyi bir testten geçmiş oldular. Yine burada TOKİ'nin tekniği ile inşa edilen binaların olduğu mahallemizdeyiz. İnşallah en kısa sürede buradaki yapıları tamamlayıp hak sahiplerine tahsis edeceğiz. Bir taraftan da yeni alanlarda yeni inşaatlar başlayacak. Toplama baktığımızda 650 bin konuttan bahsediyoruz. Köy evleri, depolar, ahırlar derken 850 bin civarında yeni yapılar inşa edilecek. Bu tabii büyük bir hadise ama devletimiz güçlü. Devlet ile millet el ele inşallah bu yükün altından hep birlikte kalkacağız" dedi.

"Deprem bölgelerinde afetin yaralarını en kısa sürede saracağız"

Geçmiş yıllarda yaşanan afetlerde yaraların hızlı bir şekilde sarıldığını söyleyen Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız afetin ilk anından beri süreci yakından takip ediyor. Bakanlarımız, kurumlarımız herkes sahada çalışmaları devam ettiriyor. Yerel yönetimler, STK'lar yine aynı şekilde depremin ilk anından itibaren gayret sarf ediyorlar. Afetler, millet olarak sınandığımız zamanlar devlet olarak ve millet olarak da bu imtihandan inşallah alnımızın akı ile çıkacağız. Geçmişe afetler yaşadık, bu afetlerin yaralarını hep birlikte sardık. Van'da, Malatya'da bunları yaptık. Bu bölgelerimizde de depremin yaralarını en kısa sürede saracağız" diye konuştu.

"Kahramanmaraş afetlere karşı en dirençli bölge olacak"

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrasında asrın dayanışması yaşandığını dile getiren Cevdet Yılmaz, şunları ifade etti: "Bir taraftan geçici barınma alanlarından kalıcı konutlara geçişi sağlarken, diğer taraftan altyapı ile ilgili çalışmaları da sürdürüyoruz. Diğer yandan ekonomiyi canlandırmaya dönük çalışmalar yapıyoruz. Özellikle sanayici ve esnaflarımızın toparlanması için ekonomik hayatı canlandırma gayreti içerisindeyiz. Çok boyutlu bir mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu bölgelerimizde ilerleyen zamanlarda daha iyi bir yaşam ortamı sağlanacaktır. Yüzyılda bir yaşanan hadise bu döneme denk geldi bu anlamda yapılan yapılar bu tarz afetlere dirençli hale getiriyor. Allah korusun ilerleyen zamanlarda yaşanacak afetlere karşı daha fazla direncimiz var artık. Kahramanmaraş başta olmak üzere depremden etkilenen bölgelerimiz afetlere karşı en dirençli bölgelerimiz olacaktır. Devlet olarak bizler elimizden gelen bütün gayretler gösteriyoruz. Bu asrın felaketine asrın dayanışması olarak karşılık verdik. İnşallah önümüzdeki bayramlarda bu afetin yaralarını büyük oranda sarmış olarak daha farklı bir şekilde önümüzdeki bayramları yaşamayı temenni ediyorum."


İHA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Kahramanmaraş'ta 3 gündür kayıp Alzheimer hastası yaşlı adam bulundu
Kahramanmaraş'ta 3 gündür kayıp Alzheimer hastası yaşlı adam bulundu
Bingöl'de çıkan orman yangını kısa sürede söndürüldü
Bingöl'de çıkan orman yangını kısa sürede söndürüldü
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
Bodrum'da Safiye- Faik rüzgarı
Bodrum'da Safiye- Faik rüzgarı

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim