• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Politika
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Spor
  • Kültür-Sanat
  • Teknoloji
  • SAĞLIK YEREL GENEL ÇEVRE ASAYİŞ COVID-19 Ters Köşe Magazin Eğitim
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Facebook'a ırkçılık soruşturması
Dünya
Yayınlanma: 06 Mart 2021 - 19:12

Facebook'a ırkçılık soruşturması

Dünya liderlerine uygulanan sansür olaylarıyla gündeme gelen sosyal medya platformu Facebook bu kez de işe alım ve ödenen primlerde ırkçı yaklaşım suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. İddialar üzerine harekete geçen ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu (EEOC, Facebook'a so.

Dünya
06 Mart 2021 - 19:12
Yorumlar
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Facebook'a ırkçılık soruşturması
Dünya liderlerine uygulanan sansür olaylarıyla gündeme gelen sosyal medya platformu Facebook bu kez de işe alım ve ödenen primlerde ırkçı yaklaşım suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

İddialar üzerine harekete geçen ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu (EEOC, Facebook'a soruşturma açtı. Soruşturmanın Facebook’a iş başvurusunda bulunan  ve reddedilen adaylardan ve şirkette hali hazırda görev yapan Oscar Veneszee Jr  adlı yöneticinin başvurusu üzerine başlatıldı. 

İş başvurusunda bulunan üç avukat ve şirketin kendilerine karşı ayrımcılık yaptığını iddia eden bir yönetici ise Amerikan medyasına konuştu. Kendilerine karşı ayrımcılık yapıldığını ileri süren grubun avukatı Peter Romer-Friedman yaptığı açıklamada, EEOC’in, Facebook'a işe alma ve terfilerde ırkçı önyargı nedeniyle soruşturma açtığını duyurdu.

SİYAHİ ADAYLARA IRKÇI YAKLAŞIM

Facebook operasyon programı yöneticisi olan Oscar Veneszee Jr ve üç aday, işe alım ve ile terfilerde ırkçı önyargılı davrandığı gerekçesiyle geçen temmuz ayında Facebook aleyhine EEOC’ye suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunan Oscar Veneszee Jr, Facebook'un öznel değerlendirmelere güvendiği ve ırkçı klişeleri teşvik ederek, siyahi adaylara ve çalışanlara karşı ayrımcılık yapıldığını belirtti.

TARAFLARDAN BİLGİLENDİRME BELGESİ ALINDI

Veneszee'yi ve diğer iş adaylarını temsil eden Gupta Wessler'de avukat olan Peter Romer-Friedman yaptığı açıklamada, EEOC’nin geçen Ağustos ayında Facebook’a araştırmacılar getirdiğini ve son 4 ayda her iki taraftan da ayrıntılı bilgilendirme belgeleri aldığını belirtti.

Davacı tarafın avukatı ROmer-Friedman, bir Facebook işe alım politikasının, çalışanlara tavsiye ettikleri bir aday işe alındığında 5 bin dolara kadar bonus verdiğini böylelikle şirkete yönlendirilen adayların, siyahi profesyonellerin aleyhine olacak şekilde mevcut çalışanların yapısını yansıtma eğiliminde olduğunu ifade etti.

FACEBOOK'TA SİYAHİ ÇALIŞANLARIN ORANI YÜZDE 3.9

Facebook, geçtiğimiz Haziran ayı itibariyle ABD’deki çalışanlarının yaklaşık yüzde 3,9’unun Siyahi olduğunu açıklamıştı.

EEOC'NİN GÖREVİ

ABD Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu (EEOC), çalışan ile şirketler arasındaki anlaşmazlıkları arabuluculuk yoluyla çözen veya şikayetçilerin işverenleri dava etmesine izin veren bir merci olarak bilinmektedir.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
Maymun Çiçeği salgını Japonya'ya sıçradı
Maymun Çiçeği salgını Japonya'ya sıçradı
Fransa'da 14 bin hektar orman yandı
Fransa'da 14 bin hektar orman yandı
Son dakika... Filistin'den BMGK'ya
Son dakika... Filistin'den BMGK'ya "İsrail'e ambargo" çağrısı
Son Haberler
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan kaçındı
BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in Cenin saldırısını kınamaktan...
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Toroslar'da bayram sonrası çöp konteynerleri dezenfekte edildi
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Karadeniz gazı, Zonguldak'ın enerjisini artırdı
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
Fındık üreticileri BOTAŞ'a seslendi
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
FETÖ şüphelisi eski Ege Üniversitesi Rektörü Hoşcoşkun yakalandı
ABD'de koronadan ölenlerin sayısı 522 bini geçti
ABD'de koronadan ölenlerin sayısı 522 bini geçti

Ana Sayfa
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Spor
Kültür-Sanat
Teknoloji
SAĞLIK
YEREL
GENEL
ÇEVRE
ASAYİŞ
COVID-19
Ters Köşe
Magazin
Eğitim
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Spor
  • Ters Köşe
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim